Siunattuna koulutielle

Julkaistu: 01.08.2018

Lapsen koulutielle lähteminen herättää vanhemmissa monenlaisia tunteita; haikeutta, huolta, iloa, pelkoa ja ylpeyttä. Näinkö lyhyt aika on seitsemän vuotta?
Koulun alkaessa lapsi ja vanhemmat ovat uuden elämäntilanteen edessä. Pienelle ihmiselle on tärkeä muutos, että hänestä tulee koululainen. Koulun aloittaminen on myös koko perheelle merkittävä asia ja lapselle iso askel kohti itsenäisyyttä. Lapsi tarvitsee rohkaisua siirtyessään uuteen elämänvaiheeseen.

Kotiseurakunta haluaa olla mukana tukemassa lasta ja hänen läheisiään tässä tilanteessa ja kutsuu kaikkia uusia koululaisia kotikirkon alttarin äärelle siunattaviksi.
Siunaus on Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tässä maailmassa. Siunaus luo turvallisuutta. Lasta siunattaessa pyydetään, että taivaallinen Isä kulkisi hänen kanssaan kaikissa elämän vaiheissa.

Kouluun lähtijöiden siunaaminen on Kokkolan kirkossa sunnuntaina 12.8.2018 klo 16. Kirkkohetki kestää noin puolituntia. Koululaiset kutsutaan alttarin äärelle siunattaviksi. Vanhemmat voivat saattaa lapsensa alttarille. Martti-pappi antaa vielä kirkossa ohjeet, kenenkään ei tarvitse jännittää etukäteen.
Kirkkohetken jälkeen on mehu- ja kahvitarjoilu seurakuntakeskuksen Alasalissa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Kokkolan suomalainen seurakunta on postittanut kutsukirjeen kaikille seurakuntaan kuuluville seitsemän-vuotiaille lapsille. Jollet ole saanut kirjettä, tämä kutsu on tarkoitettu juuri sinulle.

Teksti: Päivikki Kivistö