Vokaaliyhtye Röster avaa Kaarlelan kesämusiikkisarjan

Julkaistu: 13.06.2018

Vokalensemble Röster. Kuva: Hanna-Madeleine Andersson

Kaarlelan kirkon kesämusiikkisarja starttaa kesäkuun puolivälissä. Sarjassa kuullaan tänä kesänä kaikkiaan seitsemän konserttia.

Ensimmäisessä konsertissa tarjoilee yhtyelaulua Vokalensemblen Röster. Kymmenvuotiaaan vokaaliyhtyeen tavoitteena on esittää korkealuokkaista ohjelmistoa, joka haastaa ja koskettaa sekä laulajia että yleisöä.

Syksystä 2017 lähtien Rösteriä johtanut kokko-lalaislähtöinen Kirsi Tunkkari inspiroituu musiikissa eniten harmonioista ja sointiväreistä.

- Kun maailma kuohuu ympärillä, etsimme rauhaa. Rauhan voi löytää musiikista. Tämän konsertin kappaleet on valittu juuri tällä ajatuksella, Tunkkari kertoo.

- Kyseiset kappaleet ovat soineet kuulokkeissani kulkiessani vilkkaassa liikenteessä Helsingin keskustassa sekä istuessani metsämökin pöydän ääressä katsellen syksyistä järvimaisemaa.

- Kappaleet ovat meditatiivisia, ja niissä voi kuulla säveltäjien syvimpiä tuntoja. Tässä rauhoittavassa harmoniakylvyssä voisi kylpeä pidemmänkin ajan.

- Voitkin laittaa silmät kiinni ja antaa musiikin kuljettaa sinut omiin mielen maisemiin.

Kirsi Tunkkari on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja musiikkipedagogiksi Centria Ammattikorkea-koulusta.
Tunkkarin pääinstrumentti on klassinen laulu. Laulaminen on sittemmin laajentunut myös kevyen musiikin puolelle.
Opintojensa aikana Kirsi Tunkkari on syventynyt musiikin johtamisopintoihin sekä lauluyhtyeisiin. Itse hän laulaa viisihenkisessä KUMO-lauluyhtyeesä.

Torstain konsertin säveltäjät ovat pääosin pohjoismaisia, kuten Ola Gjeilo, Bengt Johansson ja Bjarne Slögedal.
Konsertin päättää Knut Nystedtin säveltämä Peace I leave with you (Oman rauhani minä annan teille).

Lauluyhtyeen esitysten lomassa kuullaan Ritva Göösin urkumusiikkia, muun muassa Taneli Kuusiston Pastorale.

Vokalensemble Röster Kaarlelan kirkossa to 14.6.2018 klo 20