Simo Juntunen Siionin virsien juhlasunnuntaissa Kokkolassa

Julkaistu: 07.02.2018

Siionin virsien juhlasunnuntaita vietetään Kokkolassa ensi viikon sunnuntaina.
Messussa saarnaa rovasti Matti Nuorala. Ruokailun jälkeen kokoonnutaan kansanveisuihin, joissa Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen kertoo uudistetuista Siionin virsistä ja lähetyksestä.
Juhlakonsertissa esiintyy useita kuoroja. Jokainen kuoro esittää kaksi virttä ja kuorot yhdessä kaksi Siionin virttä sekä yhdessä seurakunnan kanssa Herraa hyvää kiittäkää.
Juhlasunnuntai kokoaa runsaasti väkeä veisaamaan yhdessä rakkaita virsiä ja kuulemaan kuorojen taidokkaita esityksiä. Samalla kohdataan ystäviä ja tullaan hoidetuksi Kristuksen armon sanomalla.

Siionin virsien juhlasunnuntai on maakunnan oma perinne, joka on järjestetty Herättäjä-Yhdistyksen Keski-Pohjanmaan alueella vuosittain vuodesta 2003.
Siionin virret ovat monille ihmisille tärkeitä ja kuuluvat myös monien kuorojen ohjelmistoon. Tämä oli mielessä tapahtuman alun perin ideoineilla aluesihteeri Eeva Eerolalla ja puheenjohtaja Jaakko Mantilalla.

Juhlasunnuntain järjestävät yhteistyössä Kokkolan suomalaisen seurakunnan kanssa Herättäjä-Yhdistyksen paikallisosasto ja aluetoimikunta.
Suunnittelussa on mukana myös kanttori Janne Salmela, joka huolehtii kuorojen kutsumisesta, messun kanttorin tehtävistä ja juhlakonsertin ohjelman laadinnasta ja yhteisvirsien johtamisesta.

Siionin virsissä kuuluvat herännäisyyden sydänäänet.

Siionin virsien juhlasunnuntai 18.2.
Kokkolan kirkossa ja seurakuntakeskuksessa:
klo 10 messu, ruokailu,
klo 13 kansanveisuut, kahvi