Kokkolan suomalaisen seurakunnan ripari-ilmoittautuminen alkaa

Julkaistu: 04.12.2017

Noin puolen vuoden mittainen ”rippikoulumatka” sisältää opetuksen lisäksi vapaata yhdessäoloa. Monet nuoret kertovat, että parasta riparilla on uusien kaverien saaminen. Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikouluista jaetaan infopaketti nuorille yläkouluissa. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu tänä vuonna seurakunnan nettisivujen kautta; TÄSTÄ ILMOITTAUTUMAAN
Ilmoittautuminen alkaa 1. joulukuuta kello 17 ja päättyy 10. joulukuuta klo 17. Ryhmäjako on nähtävillä Kokkolan kirkon eteisessä perjantaina 15.12. klo 15.30-17. Sen jälkeen lisätietoja rippikouluista voi kysellä nuorisotyönohjaaja Markku Lahtiselta.

Rippikoulu starttaa toden teolla sunnuntaina 21. tammikuuta 2018, jolloin nuoret osallistuvat gospeljumalanpalvelukseen Kokkolan kirkossa. Sen jälkeen he saavat rippikoulukortin, johon kevät- ja kesäkauden aikana kerätään merkintöjä seurakunnan elämään osallistumisesta.
Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikoulu muodostuu neljästä eri osasta ennen konfirmaatiota: seurakunnan elämään osallistuminen (ennen leirijaksoa ja leirijakson jälkeen), starttipäivä, leirijakso (talvi- tai kesälomalla; kesällä mahdollisuus myös päivärippikouluun) ja kertauspäivä.

Rippikoulun voi käydä nuori, joka täyttää tulevana vuonna 15 vuotta.
- Olen iloinen siitä, että rippikoulu tavoittaa kattavasti kaupunkimme nuoria. Rippikoulu on osa suomalaista nuorisokulttuuria, sanoo nuorisopastori Tatu Koutonen.
- Rippikoulun aikana on mahdollisuus käsitellä elämän pieniä ja suuria kysymyksiä turvallisessa ilmapiirissä.