Normann-urut Marian kappeliin

Julkaistu: 24.06.2014

Kokkolan seurakuntayhtymän urkutyöryhmä, joka on muodostettu Kokkolan kaksien historiallisten urkujen restauroimista varten, on asettanut Normann-urut etusijalle, koska urkujen tarve on suurin Marian siunauskappelissa.
Ajankohtakin on mitä sopivin, kun Marian kappeli peruskorjataan. Sitä paitsi Normann-urut vuodelta 1879 lienevät kokonsa ja sointivärinsä puolesta erinomaiset siunauskappelikäyttöön.

Normann-urut purettiin viime vuoden elokuussa varastostaan yhdessä Walcker-urkujen (vuodelta 1881) kanssa. Sekä Normann- että Walcker-urut todettiin perusteellisessa inventoinnissa riittävän hyväkuntoisiksi, jotta ne voidaan restauroida.
On ainutlaatuista, että samalla seurakuntayhtymällä on kaksi historiallista urku-aarretta. Walcker-urkujen restaurointiaikataulua ja sijoituspaikkaa ei ole vielä päätetty eikä rahoitusta järjestetty.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että seurakunta huomioi urkujen sijoittamiseen tarvittavat seikat peruskorjauksen suunnittelussa.

Jo tänä kesänä on mahdollisuus antaa vapaaehtoista tukea Normann-urkujen restauroimista varten Kokkolan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan järjestämien konserttien yhteydessä. Lounasmusiikki järjestetään keskiviikkoisin puoleltapäivin Kokkolan kirkossa ja Kesämusiikki torstai-iltaisin Kaarlelan kirkossa.
Suurempien avustusten antamisesta kannattaa ottaa yhteyttä kanttoreihin tai seurakuntayhtymän taloustoimistoon. Yhtymällä on erityinen urkuprojektitili tarkoitusta varten.

Urkutyöryhmä pyrkii nopeasti saamaan Normann-urkujen restaurointiin tarvittavat rahat kokoon. Siksi kampanja käynnistetään jo kesällä.
Syyskuussa luvassa on kolme urkuiltaa (torstaisin 4.9., 11.9. ja 18.9.), jotka keskittyvät urkumusiikkiin ja urkuprojektiin.