Uutislistaukseen

Pastorin puutarhakukat saarnaavat väreissä

Jumala luo uutta luonnossa ja meissä, kirjoittaa Sari Kontinen-Koski

Värikäs kukkakimppu maljakossa.

Pieni, taivaansininen kukka kukkii ruskeamultaisen kukkapenkin reunalla. Sinisiä kukkia on monta, Lemmikkihän siinä kukkii. Sen nimi on monella kielellä ”älä unohda minua”. Miten pieni kukkanen voi tuoda noin paljon iloa kauniilla värillään. Jeesus sanoo: ”Katsokaa kedon kukkia… tottahan hän teistä huolehtii… Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan.” (Matt. 6: 25-34)

Poimin Lemmikki-kukkia kukkakimppuun keväthartautta varten. Viereisessä penkissä tulppaanit ovat nousseet maasta. Kun leikkaan nuppuisen kukan, aukeaa se pian maljakon lämmössä ja vedessä kukoistukseen. Keväisestä puutarhasta poimin kimpun kukkia, pieniä, isompia, eri värisiä. Erilaisina yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, joka tuo iloa – kertoo suuren Jumalan luomistyöstä. Ne kukkivat hieman eri aikaan, tehden tilaa seuraaville ilon tuojille. Viinimarjan oksat tukevat kimppua reunoilta. Oksissa on kukkia, ne valmistautuvat hedelmän kantamiseen. Kun oksat pysyvät rungossa, ne voivat kantaa hedelmää.

Jumala luo luonnossa uutta – myös meissä. Jumalan hyvää vaikutusta, Pyhän Hengen hedelmiä ovat Raamatun mukaan rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. (Gal. 5: 22-23)

Jumalan Pyhän Hengen työ meissä tapahtuu arjessa. Kuinka paljon onkaan ihmisiä, jotka ovat ystävällisiä, kuinka paljon on iloa lapsissa, kuinka paljon kärsivällisyys ja itsehillintä eri tilanteissa kantavat hyvää. Halutessaan voi pyytää, rukoilla, että Jumala uudistaa oman sydämen, sisimmän, niin kuin hän uudistaa maan kasvot, pukee ruskean maan ja puiden oksat vehmaaseen vihreään ja kukkaloistoon.

”Jumala luo uutta, nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa.”

 

Teksti: Sari Kontinen-Koski, kappalainen, jonka puutarhan kevätkimput ”saarnasivat” ryhmien keväthartauksissa

Wed Jun 07 12:43:00 EEST 2023