Viikon sana

Vastasi

Sen lisäksi, että Jeesus opetti ihmisiä tuntemaan taivaallisen Isän tahdon, hän vastasi monien erilaisten ihmisten kiperiinkin kysymyksiin.
Raamattua lukiessa huomaa, kuinka Jeesuksen pitkämielisyys kyselijöitä ja kuulijoita kohtaan on vertaansa vailla. Myös hänen antamansa vastaukset ovat aukottomia.

Jeesus vastaa Johannes Kastajan lähettämille opetuslapsille vastaansanomattomalla tavalla listatessaan juuri tapahtuneita Jumalan suuria tekoja. Hänen vastauksensa ei mahdollista eipäsjuupas-väittelyä eikä liioin riitelyä: ”Kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette.”

Joskus Jeesus toimi poikkeuksellisella tavalla: Kun Jeesus on tuomittavana, hän on vaiti vastaamatta sanaakaan kysymyksiin ja syytöksiin. Herodeksen murha-aikeista kuultuaan Jeesus vastaa tylyn tuntuisesti kutsuen tätä ketuksi.

Jeesuksen lupaukset ja rakkaus rohkaisevat uskomaan, että hän vastaa sinulle, kun rukoilet. Ehkä vastaus ei ole sama, jonka odotat saavasi. Silloinkin hän antaa lupaamansa rauhan.


Aki Mäki-Leppilampi
nuorisotyönohjaaja
Kokkolan suomalainen
seurakunta

Sunnuntai  16.12.

Matteus 11:2–10

 

Kun Johannes vankilassa kuuli Kristuksen teoista, hän lähetti opetuslapsensa kysymään: ”Oletko sinä se, jonka on määrä tulla, vai pitääkö meidän odottaa toista?” Jeesus vastasi heille: ”Kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette:
Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät,
spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat,
kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma.
Autuas se, joka ei minua torju.”
Heidän mentyään Jeesus alkoi puhua ihmisille Johanneksesta:
”Mitä te lähditte autiomaahan katsomaan? Ruokoako, jota tuuli huojuttaa? Vai mitä odotitte näkevänne? Kenties hienosti pukeutuneen miehen? Kuninkaanlinnoista te niitä löydätte, jotka hienostelevat vaatteillaan! Mitä te sitten odotitte näkevänne? Profeetanko? Aivan oikein, ja minä sanon teille, että hän on enemmänkin kuin profeetta. Hän on se, josta on kirjoitettu:
- Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi,
hän raivaa sinulle tien.”