Isä Meidän

Vieläkö muistat lapsuutesi ensimmäinen rukouksen? Oliko se vanhemmilta opittu iltarukous vai ruokapöydän äärellä luettu yhteinen rukous? Tai jokin muu?

Sunnuntaina vietämme 5 sunnuntaita pääsiäisestä ja samalla juhlimme äitejä. Usein kuulee, että juuri äidit ovat opettaneet lapsilleen rukoukset. Yhdessä on laitettu pienet sormet ristiin ja käännetty katseet kohti Taivaan Isää. Meidän kaikkien Isää.

Jeesus opetti, miten rukoillaan. Rukouksessa ei ole tärkeää vain lausutut sanat, vaan koko olemus. Aina ei löydy sanoja avaamaan sitä, mikä mielessämme on. Suu aukeaa, mutta sanat jäävät sydämeen. Silloin on hyvä pysähtyä, sulkea ovi ja rauhassa hiljentyä. Jumala kyllä kuuntelee.

Hän on meidän jokaisen Isä. Kun me alamme rukoilla Isä meidän, Hän samalla sulkee meidät suojaansa. 
Saamme turvallisin mielin jättäytyä Isämme syliin kaikkine ajatuksinemme. 

Tiia Hauhio.


Tiia Hauhio
vs. seurakuntapastori
Kokkolan suomalainen 
seurakunta
[email protected]

Sunnuntai 14.5.
Matt. 6:5-13

 

Jeesus opetti ja sanoi:
    ”Kun rukoilette, älkää tehkö sitä tekopyhien tavoin. He asettuvat mielellään synagogiin ja kadunkulmiin rukoilemaan, jotta olisivat ihmisten näkyvissä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.
    Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. Rukoilkaa te siis näin:
      - Isä meidän, joka olet taivaissa!
      Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
      Tulkoon sinun valtakuntasi.
      Tapahtukoon sinun tahtosi,
      myös maan päällä niin kuin taivaassa.
      Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme.
      Ja anna meille velkamme anteeksi,
      niin kuin mekin annamme anteeksi niille,
      jotka ovat meille velassa.
      Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen,
      vaan päästä meidät pahasta.”