Rauha

Rauha Euroopassa järkkyi, kun Venäjä aloitti 24.2. hyökkäyssodan Ukrainaan. Ei ole olemassa hyvää sotaa.
Sotauutisten virratessa tajuntaan omakin mieli on ollut hämmentynyt ja välillä rauhaton.

Raamatussa sanalla ’rauha’ on aivan erityinen merkitys. Se tarkoittaa paljon enemmän kuin vain sodan puuttumista kansojen välillä. Rauha tarkoittaa tilaa, jossa oikeus vallitsee; ihmiset elävät sovinnossa Luojan ja luomakunnan kanssa sekä luottamuksessa ja ilossa toistensa kanssa. Tämän
elämän pohjavireenä on rauha, jonka Jeesus antaa.

Tulevan sunnuntain, helluntain evankeliumissa Jeesus lupaa: Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.

Seurakunnan elämän keskellä kuulet evankeliumin hyvän viestin: olet tärkeä; suuri ihme; Jeesus on sovittanut syntisi ristinkuolemallaan. Tämän hyvän uutisen varassa löydät levon ja rauhan, jota et tavoita mistään muualta.

Rauha Jumalan kanssa on turvallisuutta siitä, että Jumala hyväksyy minut lapsekseen Jeesuksen ansiosta. Se on vapautta syyllisyydestä ja anteeksiantamuksen tuomaa iloa. Jeesuksen lupaama rauha on rauhantila sovitetun Jumalan kanssa. Rauha on lepoa, joka antaa voimaa
toisen ihmisen huomioimiseen ja auttamiseen.

Sinulla on lupa kätkeytyä tänään sisälle Jumalan lupaukseen, joka löytyy profeetta Jeremian kirjasta: Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Tulkoon siunattu seurakunnan syntymäpäivä, helluntai!

Tatu Koutonen
Kokkolan suomalainen seurakunta
tatu.koutonen@evl.fi

Sunnuntai 5.6.
Joh. 14:23–29

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
    ”Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani - mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.
    Tämän minä olen puhunut teille nyt, kun vielä olen teidän luonanne. Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.
    Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. Kuulittehan, mitä sanoin: minä menen pois, mutta tulen taas teidän luoksenne. Jos rakastaisitte minua, te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän luo, sillä Isä on minua suurempi. Olen puhunut tästä jo nyt, jotta te uskoisitte, kun se tapahtuu.”