Kirkkaus

Oletko kokenut elämässäsi, miten vaikeat kysymykset tai asiat ovat tulleet oikeaan valoon ja selvenneet? Olet sen jälkeen voinut todeta: Nyt se kirkastui! Nämä kokemukset ovat antaneet uutta voimaa ja rohkeutta. Elämä ja sen juonikin on alkanut kirkastua. Raamatussa kirkkaus liittyy Jumalaan ja hänen maailmaansa. Ihmisen elämän suurin tragedia on siinä, että syntiinlankeemuksessa ihminen valitsi pimeyden, eron Jumalasta ja hänen suunnitelmastaan. Siksi jokaisen ihmisen sydän on luonnostaan sysimusta, vailla Jumalan kirkkautta.

Ihmettelen yhä uudelleen sitä, miten Jumala toimi meidän hyväksemme. Jumala lähetti oman Poikansa tähän maailmaan meidän veljeksemme. Jeesus sovitti syntimme Golgatan ristillä. Rististä muodostui Jumalan kirkkauden muuntoasema. Se välittää pyhän ja oikeudenmukaisen Jumalan kirkkauden matalajännitteisenä ja sellaisena, että syntinen ihminen tuhoutumatta sietää kohdata ja vastaanottaa sen.

Tänään Jumalan maailma on avoinna sinulle ristin kautta. Jeesus ja hänen ristinsä on tie iankaikkiseen elämään. Monin tavoin pimeässä maailmassamme ja ajan haasteiden keskellä kirkkautta on siellä, missä Raamatun Sana piirtää Jeesuksen silmiemme eteen ristiinnaulittuna. Kirkkautta on siellä, missä Jeesus otetaan vastaan syntien anteeksiantajana, Vapahtajana. Kirkkautta on siellä, missä Jeesuksen ristintyöhön turvaudutaan ja siihen luotetaan.

Ristiinnaulitussa näet Jumalan, tunnet hänen rakkautensa suuruuden. Uskossa ristiinnaulittuun Jeesukseen koet elämäsi sisällön mullistavan ahaa-elämyksen. Ristiinnaulitussa pelastut, elämäsi suunta muuttuu. Saat ottaa lahjaksi vastaan ja kiittää.

 

Tatu Koutonen
kappalainen
Kokkolan suomalainen seurakunta
tatu.koutonen@evl.fi         

 

Sunnuntai 19.7.

Mark. 9:2–8

Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen, pois toisten luota. Siellä hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä ja hänen vaatteensa alkoivat hohtaa niin kirkkaan valkoisina, ettei kukaan vaatteenvalkaisija maan päällä voi sellaista saada aikaan.
    Sitten heille ilmestyi Elia ja hänen kanssaan Mooses, ja nämä keskustelivat Jeesuksen kanssa. Pietari puuttui puheeseen ja sanoi Jeesukselle: ”Rabbi, on hyvä, että me olemme täällä. Me teemme kolme majaa: sinulle ja Moosekselle ja Elialle.” Hän ei näet tiennyt mitä sanoa, sillä he olivat kovin peloissaan.
    Samassa tuli pilvi, joka peitti heidät varjoonsa, ja pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!” Ja yhtäkkiä, kun he katsahtivat ympärilleen, he eivät enää nähneet siellä ketään muuta kuin Jeesuksen yksin.