Rauha

Katselin kesäiltana merelle. Aurinko laski horisonttiin ja sen viimeiset säteet maalasivat taivaan punaisen eri sävyihin. Olin yksin, mutta tiesin, että Jumala oli kanssani. Kuvailisin tuona hetkenä kokemaani tunnetta rauhaksi. Se hetki kannattelee minua edelleen.

Jeesus kehotti opetuslapsiaan toivottamaan rauhaa koteihin, joissa nämä vierailivat. Hän myös lupasi jättää oman rauhansa heille.
Mitä tämä Jumalan antama rauha on? Voiko sen omistaa, vaikka omassa sisimmässä velloisi rauhattomuus, pelko tulevasta ja vaikeus jaksaa huomiseen?

Jumalan rauha ylittää ymmärryksemme. Se on lahja, joka on seurausta uskosta Jeesukseen ja löytyy vain elämällä yhteydessä Häneen. Sellaista rauhaa ei voi saada mistään muualta.
Jeesus antoi meille lopullisesti oman rauhansa kuolemalla ristillä puolestamme.

Sirja Siltala.Joskus rakastava Jumala antaa meille hetkiä, jolloin saamme myös tunteen tasolla kokea syvää rauhaa. Ne ovat heijastuksia siitä rauhasta, joka
pysyy voimassa, vaikka illalla alkaisi taas ahdistaa.


Sirja Siltala
diakoniatyöntekijä
Kokkolan suomalainen
seurakunta
[email protected]

Sunnuntai 22.10. 
Luukas 1:1-12

 

Herra valitsi vielä seitsemänkymmentäkaksi opetuslasta ja lähetti heidät kaksittain edellään jokaiseen kaupunkiin ja kylään, johon hän aikoi itse mennä.
    Hän sanoi heille: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.
    Menkää, minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Älkää ottako mukaanne rahakukkaroa, älkää laukkua älkääkä jalkineita. Älkää matkan varrella pysähtykö tervehtimään ketään. Ja kun tulette johonkin taloon, sanokaa ensiksi: ’Rauha tälle kodille.’ Jos siellä on joku, joka on rauhan arvoinen, hän saa teidän toivottamanne rauhan. Ellei ole, toivotuksenne palaa teille. Jääkää siihen taloon ja syökää ja juokaa mitä teille tarjotaan, sillä työmies on palkkansa ansainnut. Älkää siirtykö talosta toiseen.
    Kun tulette kaupunkiin ja teidät otetaan siellä vastaan, syökää mitä teille tarjotaan, parantakaa kaupungin sairaat ja kertokaa kaikille: ’Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle.’ Mutta jos teitä johonkin kaupunkiin tultuanne ei oteta vastaan, menkää sen kaduille ja julistakaa: ’Me pyyhimme pois pölynkin, joka teidän kaupungistanne on jalkoihimme tarttunut - pitäkää hyvänänne! Mutta tietäkää, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle!’ Minä sanon teille: Sodomakin pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sellainen kaupunki.”