Uusi Verso


Takapihallamme kasvaa neljä omenapuuta. Vaikken ole erityinen puutarhuri, nuo omenapuut ovat tarkoin hoidettavia ja varjeltavia. Keväisin niihin kasvaa latvaversoja, jotka mietityttivät; pitääkö ne leikata pois, ja mistä kohtaa? Rungon alaosan versot piti leikata pois. Ne veivät voimaa puulta ja sen sadolta. Pihamme omenapuut muistuttivat siitä, että ne menestyvät hoidettuna pohjoisessa silloin, kun ikävä etelän rakkaisiin ihmisiin ja maisemiin nostaa päätään.

Näin poikkeuksellisen vuoden päättyessä ja uuden alkaessa kaipaa toiveikkuutta ja myönteisyyttä herättelevää signaalia. Löysin Sakarjan kirjasta Jeesukselle uuden nimen – Uusi Verso. Nimi kannattelee ja suuntaa ajatuksia kasvuun ja muutokseen. Se muistuttaa minua kristittynä siitä, että tämä maailma on edelleen Ylösnousseen Kristuksen kannattelema ja koossapitävä.

Kaikki pienet ja heikoilta tuntuvat toivon pilkahdukset ovat merkityksellisiä ajatellessani alkavaa vuotta. Ikävästä omiin lapsiin ja lastenlapsiin alkaa  versoa toivo, miten kesällä voidaan nähdä, rutistaa syliin, jutella ja iloita yhdessä. 
Samaa toivon omille iäkkäille vanhemmilleni. 
Työn kohdalla kasvaa luottamus siihen, ettei tarvitse palata etätyöhön, vaan asiakkaita saa tavata kasvokkain, ilman maskeja – aidosti kyyneleet, nauru ja hymy kasvoilla.

 

Seppo Viljamaa
perheneuvonnan johtaja
Perheasiain 
neuvottelukeskus
seppo.viljamaa@evl.fi

Sunnuntai 3.1.
Sakarja 3: 3-10

Joosua seisoi enkelin edessä, likaiset vaatteet päällään. Enkeli sanoi palvelijoilleen: »Ottakaa likaiset vaatteet pois hänen päältään.» Sitten enkeli sanoi Joosualle: »Katso, minä olen ottanut pois sinun syntisi ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin.» Hän sanoi palvelijoille: »Pankaa puhdas päähine hänen päähänsä.» Palvelijat panivat puhtaan päähineen Joosuan päähän ja pukivat hänet juhlavaatteisiin enkelin seisoessa heidän luonaan. Herran enkeli vakuutti Joosualle: »Näin sanoo Herra Sebaot: 
– Jos kuljet minun teitäni ja noudatat säädöksiä, jotka olen sinulle antanut, saat hallita temppelissäni ja valvoa esipihojani.
Minä korotan sinut näiden palvelijoitteni joukkoon.»

Näin sanoo Herra:
»Kuule, Joosua, ylipappi! Sinä ja papit, jotka kokoontuvat sinun johdollasi, olette ennusmerkkinä siitä, että minä lähetän palvelijani. Hän on Uusi Verso. Näettekö kiven, jonka olen pannut Joosuan eteen? Siinä yhdessä kivessä on seitsemän silmää!
– Katsokaa, minä kaiverran siihen kirjoitukseni, sanoo Herra Sebaot. Yhdessä hetkessä minä otan pois tämän maan synnin.
Silloin – sanoo Herra Sebaot – te saatte elää rauhassa, te kutsutte ystäviänne viiniköynnöksen ja viikunapuun alle.»