Rakastakaa

On helppoa rakastaa ihmistä, josta tykkää paljon, helppoa ainakin aluksi. Rakastaminen, kun toinen ei olekaan sellainen, kuin toivoo, on vaikeampaa. Sellaisen ihmisen rakastaminen, josta ei jostain syystä pidä tai vihamiehen rakastaminen tuntuvat kovin vaikeilta, mahdottomiltakin. Nykyään niin maallisella kuin uskonnollisella taholla on ajattelua ja toimintaa, että on me ja nuo muut. Me saadaan tehdä ja sanoa mitä vain noille muille.

Jeesus opettaa Raamatussa: ”Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat. ” (Lk. 6: 27) Omin voimin tällaiseen rakkauteen ei pysty. Tie rakkauteen löytyy Jeesuksen ristin luota. Oman syntisyyden tajuaminen, Jeesuksen ristinkuolemallaan hankkiman syntien anteeksiannon vastaanottaminen vapauttavat. Lähellä ristiä eläminen synnyttää rakkautta, joka uudistaa, on todellista, eikä sanahelinää. Varhaiset kristityt ensimmäisillä vuosisadoilla todistivat rakkauden teoin uskosta ja sanoma Jeesuksesta levisi eteenpäin. 
Jeesus kutsuu meitä rakastamaan.

Sari Kontinen-Koski.Sari Kontinen-Koski
kappalainen
Kokkolan suomalainen seurakunta
sari.kontinen-koski@evl.fi

Luuk. 6:27–31

”Teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotakin vie.
    Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille.”