Lahja


Jeesus vieraili ystäviensä kodissa. Tämän vierailun jälkeen Jeesus lähtee kohti Jerusalemia, eli tästä vierailusta alkaa hänen viimeinen viikkonsa.

Maria pesi Jeesuksen jalat, kuten sen ajan vieraanvaraisuuteen kuului. Mutta hän voiteli niihin todella kallista nardusöljyä. Juudas kiukustui, kuinka paljon rahaa Maria tuhlasi Jeesuksen jalkojen voiteluun. Maria ei välittänyt lahjansa kalliista arvosta. 

Maria oli todistanut, kuinka Jeesus oli herättänyt hänen veljensä kuolleista. Maria kohtasi Jeesuksessa Jumalan rakkauden. Ehkä Maria saattoi aavistaa, mitä tulevalla viikolla tapahtuisi. Kenties Juudas oli jo neuvotellut Jeesuksen kavaltamisesta. Jeesus tiesi mitä tapahtuisi, Hän kuolisi, jotta me saisimme elää. Se on kallisarvoisin lahja, jonka voimme saada.

Jeesuksen antama lahja on se, että Hän on kuollut ristillä meidän jokaisen puolesta. Jeesus lupaa jokaiselle Häneen turvautuvalle synnit 
Sanna Häggblom.anteeksi ja uuden elämän, joka kantaa kuolemankin ylitse.

 

 

Sanna Häggblom
nuorisotyönohjaaja
Kokkolan suomalainen seurakunta
[email protected]

Sunnuntai 2.4.
Johannes 12:1–8

"Kuusi päivää ennen pääsiäistä Jeesus tuli Betaniaan, missä hänen kuolleista herättämänsä Lasarus asui. Jeesukselle tarjottiin siellä ateria. Martta palveli vieraita, ja Lasarus oli yksi Jeesuksen pöytäkumppaneista.
    Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua.
    Juudas Iskariot, joka oli Jeesuksen opetuslapsi ja josta sitten tuli hänen kavaltajansa, sanoi silloin: ”Miksei tuota voidetta myyty kolmestasadasta denaarista? Rahat olisi voitu antaa köyhille.” Tätä hän ei kuitenkaan sanonut siksi, että olisi välittänyt köyhistä, vaan siksi, että oli varas. Yhteinen kukkaro oli hänen hallussaan, ja hän piti siihen pantuja rahoja ominaan. Jeesus sanoi Juudakselle: ”Anna hänen olla, hän tekee tämän hautaamistani varten. Köyhät teillä on luonanne aina, mutta minua teillä ei aina ole.”