Kiitos

Lapsille opetetaan, että on kohteliasta kiittää lahjan antajaa. Kiittäminen kertoo, että lahjan vastaanottaja arvostaa elettä ja saamaansa lahjaa.
Konkreettisten pakettien lisäksi jokainen on saanut lahjan, jota on vaikea paketoida. Jumala on antanut meille elämän ja kaiken mitä meillä on.
 

Kymmenen spitaalista miestä sai uudenlaisen elämän kohdattuaan Jeesuksen. Jeesus paransi heidät sairaudesta, joka oli tehnyt heistä syrjittyjiä ja saastaisia muiden silmissä. He tajusivat, että Jeesus oli heidän ainoa apunsa. Jeesus paransi heidät kaikki sairaudestaan, mutta vain yksi palasi kiittämään Jeesusta.
 

Jumala ei meidän kiitostamme tarvitse. Kiittäminen ei ole Jumalaa varten, vaan meitä itseämme varten.
Kun kiitämme Jumalaa, osoitamme tietävämme ja uskovamme, kuka on meidän apumme, turvamme ja pelastuksemme niin hädän kuin ilonkin keskellä. Kiittäminen kertoo arvostamisesta.

Sanna Häggblom


Sanna Häggblom
nuorisotyönohjaaja
Kokkolan suomalainen seurakunta
sanna.haggblom@evl.fi

Sunnuntai 18.9.
Luuk. 17:11-19

Matkallaan kohti Jerusalemia Jeesus kulki Samarian ja Galilean rajaseudulla. Kun hän oli tulossa erääseen kylään, häntä vastaan tuli kymmenen spitaalista miestä. Nämä pysähtyivät matkan päähän ja huusivat: ”Jeesus, opettaja, armahda meitä!” Nähdessään miehet Jeesus sanoi heille: ”Menkää näyttämään itsenne papeille.” Mennessään he puhdistuivat. Huomattuaan parantuneensa yksi heistä kääntyi takaisin. Hän ylisti Jumalaa suureen ääneen, lankesi maahan Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Tämä mies oli samarialainen. Jeesus kysyi: ”Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän muuta ovat? Tämä muukalainenko on heistä ainoa, joka palasi ylistämään Jumalaa?” Ja hän sanoi miehelle: ”Nouse ja mene. Uskosi on pelastanut sinut.”