Syömään!

Istuhan pöytään. Syö nyt niin, että jaksat. Ota sitten joka sorttia. Toppaa nyt kunnolla. Meillä ei lasketa. Otatko lisää? 
Ehkä muistoissasi kuulet nyt äidin, mummun, ystävän tai muun läheisen äänen. Tunnet karjalanpaistin tai tuoreen pullan tuoksun.

Valmiin pöydän kattaminen on mitä suurinta rakkautta. Pitkän yön tuloksetonta työtä tehneet opetuslapset tunsivat varmasti samoin. 
Pettymys ja väsymys sulavat innostukseksi ja toivoksi. Aamun viileydessä, auringon vielä tehdessä tietä taivaalle, valtava kalansaalis ja valmis lämmin ruoka olivat syliin sulkevaa huolenpitoa.

Jeesus pitää huolta sinusta. Joka päivä maailman loppuun asti. Kuule ja katso Ylösnousseen todistajia. Hän on totta tänäänkin. 
Tule syömään! 


Minna Lempiälä.Minna Lempiälä
lähetys- ja kansainvälisentyön ohjaaja
Kokkolan suomalainen seurakunta
minna.lempiala@evl.fi

Sunnuntai 16.4.
Johannes 21:1-14

Jeesus ilmestyi taas opetuslapsilleen, nyt Tiberiaanjärvellä. Se tapahtui näin:
    Siellä olivat yhdessä Simon Pietari, Tuomas eli Didymos, Natanael Galilean Kaanasta, Sebedeuksen pojat ja kaksi muuta Jeesuksen opetuslasta. Simon Pietari sanoi: ”Minä lähden kalaan.” ”Me tulemme mukaan”, sanoivat toiset. He nousivat veneeseen ja lähtivät järvelle, mutta eivät saaneet sinä yönä mitään.
    Aamun koittaessa Jeesus seisoi rannalla, mutta opetuslapset eivät tunteneet häntä. Jeesus huusi heille: ”Kuulkaa, miehet! Onko teillä mitään syötävää?” ”Ei ole”, he vastasivat. Jeesus sanoi: ”Heittäkää verkko veneen oikealle puolelle, niin saatte.” He heittivät verkon, ja kalaa tuli niin paljon, etteivät he jaksaneet vetää verkkoa ylös. Silloin se opetuslapsi, joka oli Jeesukselle rakkain, sanoi Pietarille: ”Se on Herra!” Kun Simon Pietari kuuli, että se oli Herra, hän kietaisi ylleen viittansa, jonka oli riisunut, ja hyppäsi veteen. Muut opetuslapset tulivat veneellä ja vetivät kalojen täyttämää verkkoa perässään, sillä rantaan ei ollut paljonkaan matkaa, vain parisataa kyynärää.
    Rannalle noustessaan opetuslapset näkivät, että siellä oli hiilloksella paistumassa kalaa sekä leipää. Jeesus sanoi heille: ”Tuokaa tänne niitä kaloja, joita äsken saitte.” Simon Pietari meni veneeseen ja veti verkon maihin. Se oli täynnä isoja kaloja, mutta vaikka kaloja oli paljon - kaikkiaan sataviisikymmentäkolme - verkko ei revennyt.
    Jeesus sanoi: ”Tulkaa syömään.” Kukaan opetuslapsista ei rohjennut kysyä: ”Kuka sinä olet?”, sillä he tiesivät, että se oli Herra. Jeesus tuli, otti leivän ja antoi heille, samoin hän antoi kalaa. Tämä oli jo kolmas kerta, kun Jeesus kuolleista noustuaan ilmestyi opetuslapsilleen.