Lähteä

Tulevan sunnuntain evankeliumissa kuullaan, kuinka paimen jättää 99 lammasta lähteäkseen etsimään yhtä kadonnutta lammasta. Kun tuo lammas löytyy, paimen järjestää läheisilleen juhlat. Jeesuksen mukaan näin on taivaassakin. Siellä iloitaan jokaisesta, joka alkaa uskomaan.

Jeesuskin lähti aikoinaan etsimään kuten tuo paimenkin. Hän syntyi tähän maailmaan, ristiinnaulittiin, kuoli ja nousi ylös kuolleista sen tähden, että jokainen meistä voisi tulla löydetyksi kuten tuo kadonnut lammaskin. Eksyneinä emme löydä itse reittiä Jumalan luo, vaan tarvitsemme siihen Hänen apuaan.

Jumala etsii meitä tänäkin päivänä. Saamme kuunnella hyvän paimenemme ääntä Raamatusta ja kohdata Hänet kasteessa ja ehtoollisessa. Saamme rukoustemme kautta huutaa Häntä avuksemme ja Hän kuulee äänemme. Jeesuksen avulla tiemme taivaaseen Jumalan ja ikuisen elämän luokse on auki. Hyvä ystävä, sinäkin olet taivaallisen juhlinnan arvoinen. Luojasi etsii sinuakin luokseen.

Juho Takalo
nuorisotyönohjaaja
Kokkolan suomalainen seurakunta
juho.takalo@evl.fJuho Takalo

Sunnuntai 3.7.

Luukas 15:1-10

Publikaanit ja muut syntiset tulivat Jeesuksen luo kuullakseen häntä. Fariseukset ja lainopettajat sanoivat paheksuen: ”Tuo mies hyväksyy syntiset seuraansa ja syö heidän kanssaan.”
    Silloin Jeesus esitti heille vertauksen:
    ”Jos jollakin teistä on sata lammasta ja yksi niistä katoaa autiomaahan, niin totta kai hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, lähtee sen kadonneen perään ja etsii, kunnes löytää sen. Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.’ Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.
    Tai jos naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden, niin totta kai hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes löytää sen. Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.’ Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen.”