Usko ja epäusko


Usko näkee Jeesuksessa Jumalan Pojan, jolla on valta tehdä Jumalan tekoja. Jeesuksen eläessä monet epäilivät häntä tai loukkaantuivat häneen, niin kuin on tänäkin päivänä.

Kun Jeesus paransi sokean miehen, fariseukset tenttasivat miestä; ”Kuka sinut paransi? Tiedämme, että se mies on syntinen.” Mies vastasi; ”En tiedä, oliko hän syntinen, mutta sen tiedän, että minä joka olin sokea, sain näköni.”

Ihminen, joka vaeltaa pimeässä ei voi nähdä, jos ei näe valoa. Tämä on vertauskuva ihmisestä, joka ei tunne Jeesusta henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Kuinka hän voisikaan tuntea armahtavaa Jumalaa, jos hän ei näe, että hänen syntivelkansa on sovitettu ristillä. 
Jeesus sai avata tuon sokean miehen silmät. Jeesus kysyi häneltä, uskotko sinä Jumalan Poikaan. ”Minä uskon Herra”, mies lankesi maahan Jeesuksen eteen ymmärtäen, kuka hänen edessään seisoi.

Evankeliumi on voimassa tänäänkin. Herra voi avata silmäsi Jumalan sanan kautta, kun alat etsiä häntä. Jeesus sanoi, etsikää, niin te löydätte. Sinäkin voit sanoa, ”MINÄ USKON HERRA, anna syntini anteeksi.” Silloin Herra kietoo sinut huopaan, nostaa syliin ja kuiskaa; ”Sinä saat asua minun kanssani Ilkka Vasalampi.Taivaan kodissa ikuisesti. 
Siellä ei ole sotia, ei sairauksia, eikä pelkoja. Siellä ei mitata ihmisarvoa rahassa eikä siellä ole synnin saastaa.

 

Ilkka Vasalampi
suntio
Kokkolan 
seurakuntayhtymä
[email protected]

Sunnuntai 15.10. 
Johannes 9:24-38

Mies, joka oli ollut sokea, kutsuttiin kuultavaksi. Fariseukset sanoivat hänelle: ”Anna kunnia Jumalalle! Me tiedämme, että se mies on syntinen.” Mies vastasi: ”Onko hän syntinen, sitä en tiedä. Mutta sen tiedän, että minä, joka olin sokea, nyt näen.” He kyselivät: ”Mitä hän sinulle teki? Millä tavoin hän avasi silmäsi?” Mies vastasi: ”Johan minä sen teille sanoin, te vain ette kuunnelleet. Miksi te taas tahdotte sen kuulla? Tekeekö teidänkin mieli hänen opetuslapsikseen?” He vastasivat hänelle pilkallisesti: ”Sinä hänen opetuslapsensa olet, me olemme Mooseksen opetuslapsia. Me tiedämme, että Jumala puhui Moosekselle, mutta mistä tuo mies on peräisin, sitä emme tiedä.” ”Merkillistä”, mies vastasi, ”että te ette tiedä, mistä hän on - ja kuitenkin hän on antanut minulle näköni. Kaikkihan me tiedämme, että Jumala ei kuuntele syntisiä, mutta sellaista hän kuulee, joka kunnioittaa häntä ja elää hänen tahtonsa mukaisesti. Ikipäivänä ei ole kuultu, että joku olisi avannut sokeana syntyneen silmät. Jos hän ei olisi Jumalan mies, hän ei olisi pystynyt sellaiseen.” Silloin fariseukset sanoivat: ”Sinä olet syntymästäsi syntinen, syntiä täynnä koko mies - ja sinä rupeat opettamaan meitä!” He ajoivat miehen ulos.
    Jeesus sai kuulla, että mies oli ajettu ulos, ja tavatessaan tämän hän kysyi: ”Uskotko Ihmisen Poikaan?” ”Herra, kuka hän on?” mies kysyi. ”Sano, jotta voisin uskoa.” Jeesus sanoi: ”Sinä olet nähnyt hänet. Hän on tässä ja puhuu kanssasi.” ”Minä uskon, Herra”, mies sanoi ja lankesi maahan hänen eteensä.