Rauha teille

Pääsiäisen jälkeen opetuslasten usko oli tiessään, tilalle tuli pelko ja epäilykset. He olivat koolla lukittujen ovien takana hämmentyneenä kaikesta siitä, mitä oli tapahtunut. 
Miten on hyvä lukija, oletko sinäkin joutunut jäämään lukittujen ovien taakse esimerkiksi nyt pandemian keskellä? Oletko Tuomaan kaltainen, joka ei uskonut ennen kun sai laittaa kätensä Jeesuksen haavoihin? 
Siinä samassa Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi; RAUHA TEILLE! Tänä päivänä harvoille Jeesus ilmestyy niin näkyvästi kuin opetuslapsille. Mutta Jeesushan sanoi Tuomakselle; Autuaita ne, jotka uskovat vaikka eivät näe.

Noihin sanoihin sinäkin saat turvautua ja katsella Herraa uskon silmin, kun hän ilmestyy Pyhän Henkensä kautta häntä etsiville. Saat uskoen painaa kätesi noihin haavoihin, jotka lyötiin meidän rikkomustemme tähden, ja olla varma siitä, että Jeesus voi tyynnyttää myrskyt sekä pandemiat kun hän sanoo sinulle; RAUHA TEILLE!

Löydämme Raamatusta esimerkkejä siitä, kuinka Herra kutsuu omiaan juuri vastoinkäymisten kautta. 
Yltäkylläisyyden ja vaivattomuuden aikana ihminen etsii turvaa muista jumalista, tämän maailman aarteista, jotka antavat palvelijoilleen vain väliaikaista nautintoa, mutta jotka vain kuormittavat, ahdistavat ja vievät sisäisen rauhan. 
Voisimmeko yhdessä kääntyä Herramme Jeesuksen puoleen ja sanoa; Päästä meidät pahasta, Herra, armahda meitä

Ilkka Vasalampi.Ilkka Vasalampi
suntio
Kokkolan 
seurakuntayhtymä
ilkka.vasalampi@evl.fi

Yhtäkkiä Jeesus itse seisoi opetuslastensa keskellä ja sanoi: ”Rauha teille.” He pelästyivät suunnattomasti, sillä he luulivat näkevänsä aaveen. Mutta Jeesus sanoi heille: ”Miksi te olette noin kauhuissanne? Miksi teidän mieleenne nousee epäilyksiä? Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani: minä tässä olen, ei kukaan muu. Koskettakaa minua, nähkää itse. Ei aaveella ole lihaa eikä luita, niin kuin te näette minussa olevan.” Näin puhuessaan hän näytti heille kätensä ja jalkansa. Kuitenkaan he eivät vielä tienneet, mitä uskoa, niin iloissaan ja ihmeissään he nyt olivat. Silloin Jeesus kysyi: ”Onko teillä täällä mitään syötävää?” He antoivat hänelle palan paistettua kalaa ja näkivät, kuinka hän otti sen käteensä ja söi.
    Jeesus sanoi heille: ”Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu.” Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset. Hän sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.”