Armahtakaa

Joona lähti, monien vastustelujen kautta, Niniven kaupunkiin saarnaamaan heille sitä mitä Jumala oli hänelle puhunut. ”Kääntykää , tehkää parannus”. Ninive oli siihen aikaan suuri kaupunki missä asui noin 120 000 ihmistä. Ei ollut helppo tehtävä Joonallakaan, lähteä kaupungille ja toreille saarnaamaan: ”Vielä 40 päivää ja Ninive hävitetään”

Vaikka Jumala näki heidän syntielämänsä, silti hän rakasti heitä ja tahtoi armahtaa heidät. Ihmeellistä kyllä, tämä kaupunki otti vaarin Jumalan sanasta ja teki parannusta kuningasta myöten sekä avasi näin ovet Jumalan siunauksille.

Uskon että Jumala puhuu meille tänäänkin sotien, pandemioitten ynnä muiden asioiden kautta rakastaakseen meitä. Ja niin, että sinäkin, hyvä lukija, ymmärtäisit ottaa armon vastaan Jeesuksessa Kristuksessa ja saisit omaksesi Isän rauhan sekä turvan, joka vie iäisyyteen taivaan kotiin missä ilo on loppumaton.

Ilkka Vasalampi
suntio
Kokkolan seurakuntayhtymä
ilkka.vasalampi@evl.fi 

 

 

Sunnuntai 10.7.

Joona 3:1-8

Joonalle tuli toisen kerran tämä Herran sana: »Lähde Niniveen, tuohon suureen kaupunkiin, ja julista sille se sanoma, jonka minä sinulle puhun.» Nyt Joona meni Niniveen, niin kuin Herra oli käskenyt. Ninive oli suunnattoman suuri kaupunki, laidasta laitaan kolme päivänmatkaa.  Joona lähti kulkemaan kaupungissa ensimmäistä päivänmatkaa ja huusi: »Enää neljäkymmentä päivää, sitten Ninive hävitetään!» Sen kuultuaan Niniven asukkaat uskoivat Jumalaan. He julistivat paaston, ja niin ylhäiset kuin alhaisetkin pukeutuivat säkkivaatteeseen. Kun Joonan sanat tulivat Niniven kuninkaan korviin, hän nousi valtaistuimeltaan, riisui viittansa, pukeutui säkkivaatteeseen ja istuutui tomuun. Hän käski kuuluttaa koko Ninivessä: »Tämä on kuninkaan ja hänen hovinsa määräys: Eivät ihmiset eivätkä eläimet, eivät lehmät eivätkä lampaat saa edes maistaa ruokaa eivätkä juoda vettä. Karjaa ei saa päästää laitumelle. Kaikkien, niin ihmisten kuin eläintenkin, on kuljettava säkkivaatteeseen puettuina, kaikkien on huudettava Jumalaa täysin voimin. Jokainen kääntyköön pahoilta teiltään ja hylätköön väärät tekonsa.