Katse

”Äiti, kato mua! Äiti kato…” pyytää lapsi ja kantaa käsissään juuri tehtyä piirustusta, ajaa ilman käsiä pyörällä tai sulloo suun täyteen makaronia. 
Lapsi pyytää vanhemman läsnäoloa elämäänsä. Hän haluaa saada huomiota, positiivista vahvistusta  taidoillensa tai rohkeutta kokeilla jotain uutta.

Maria iloitsi siitä, että Jumala oli katsonut häntä.  Suuri ja mahtava Jumala oli kiinnittänyt huomionsa  hänen elämäänsä. Maria sai kokea, että hänen elämällään oli Jumalalle merkitystä. Jumala oli läsnä hänen elämässään ihmeellisellä tavalla. 

Herran siunauksessa pyydämme, että Jumala kääntäisi katseensa meidän puoleemme. Mekin  kaipaamme sitä, että saamme jakaa elämämme Juma-lan kanssa. Jumalan katseen alla elämämme on paljasta, vailla kulisseja, vailla naamioita. Kenties juuri siksi  hänen läsnäolonsa antaa toivon ja 
rohkeuden elää.  

Heli Järvi.Heli Järvi
nuorisotyönohjaaja Kokkolan  
suomalainen  
seurakunta
heli.jarvi@evl.fi

Luukas 1:46-55

Maria sanoi:
      - Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa. Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi, sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja. Hänen nimensä on pyhä, polvesta polveen hän osoittaa laupeutensa niille, jotka häntä pelkäävät. 
Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois.
Hän on pitänyt huolen palvelijastaan Israelista, hän on muistanut kansaansa ja osoittanut laupeutensa Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen, ajasta aikaan, niin kuin hän on isillemme luvannut.