Hedelmät

Hedelmiä on monenlaisia. Raamattu puhuu armolahjoista hedelminä. Kuten hedelmiä, niin lahjojakin on monenlaisia; rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä muun muassa.
Ne näkyvät meissä myös eri tavoin.

Hedelmät tarvitsevat kasvaakseen lajille ominaisen maaperän. Jumalaan luottava ihminenkin tarvitsee ravintoa kasvaakseen Jumalan tuntemisessa.
Hedelmissä on erilaisia kivennäis- ja hivenaineita. Ihmisen luontainen elimistö pyrkii saamaan sellaista, mitä hänen kehonsa tarvitsee. Hedelmät kuten armolahjat ravitsevat meitä siis eri tavoin, tarpeemme mukaan.

Pilaantuneet hedelmät eivät ole hyväksi ihmiselle. Aina emme osaa erottaa päällepäin, onko hedelmä pilaantunut. Sen tiedämme vasta sitten, kun Eija Vaarala-Saarenpääolemme maistaneet sitä.
Paha maku ohjaa meitä syömään hyviä hedelmiä. Samoin hengen hedelmät ohjaavat meitä tekemään hyvää ja karttamaan pahaa.

Erja Vaarala-Saarenpää
Kokkolan suomalainen seurakunta
erja.vaarala-saarenpaa@evl.fi

Sunnuntai 7.8.
Matt. 7:15–23

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
    ”Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia. Hedelmistä te heidät tunnette. Eihän orjantappuroista koota rypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita. Hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, huono puu kelvottomia hedelmiä. Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen. Hedelmistä te siis tunnette heidät.
    Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.
    Monet sanovat minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.’
    Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: ’En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!’”