Etsinkö?

Jeesus tuli surulliseksi nähdessään kaupungin tilanteen. Siellä vallitsi sekasorto. Temppelistä oli tullut markkinapaikka ja rosvojen luola.
Jeesus ajoi ulos niitä, jotka siellä tekivät kauppaa ja halusi palauttaa temppelin takaisin rukouksen huoneeksi.
Sen jälkeen koko kansa tuli Jeesuksen luo kuuntelemaan.

Ihmisellä on peruskaipuu hiljentymiseen ja henkiseen tasapainoon. Syksyn haasteiden tullessa, voi olla huoli, miten ympäröivien ”markkinoiden” keskellä säilyttää oma sielunrauha ja tasapaino. Sitä ei automaattisesti saa, sille on etsittävä tilaa. Tilaa hiljentymiselle, rukoukselle ja Jumalan sanan mukaiselle johdatukselle elämässä.
Mitä jos etsisit sitä sunnuntaina yhteisestä messusta, josta voit pyytää voimia ja johdatusta tulevan viikon haasteisiin.

Johdata meitä Hengelläsi niin, että ymmärrämme, missä on turvamme.

Camilla Honkala

johtava diakoniatyöntekijä
Kokkkolan suomalainen seurakunta
camilla.honkala@evl.fi

Sunnuntai 21.8.
Luukas 19:41-48

Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, hän puhkesi itkuun sen tähden ja sanoi:”Kunpa sinäkin tänä päivänä ymmärtäisit, missä turvasi on! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi kätketty. Vielä tulet näkemään ajan, jolloin viholliset rakentavat ympärillesi vallin, saartavat sinut ja käyvät kimppuusi joka puolelta. He murskaavat maan tasalle sinut ja sinun asukkaasi. Sinuun ei jätetä kiveä kiven päälle, koska et tajunnut etsikkoaikaasi.”
    Jeesus meni temppeliin ja alkoi ajaa ulos niitä, jotka siellä kävivät kauppaa. Hän sanoi heille: ”On kirjoitettu: ’Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.’ Mutta te olette tehneet siitä rosvojen luolan.”
    Hän opetti sitten joka päivä temppelissä. Ylipapit, lainopettajat ja muut kansan johtomiehet miettivät, miten raivaisivat hänet pois tieltä. He eivät kuitenkaan keksineet, mitä tehdä, sillä koko kansa oli jatkuvasti Jeesuksen ympärillä kuuntelemassa häntä.