Kymmenvuotiaat

Kymppisynttärit

10-sankareiden juhlavuosi on alussa. Toivomme, että saat kokea antoisan ensimmäisen täyden kympin juhlavuoden!

Kaikille, noin 400:lle kymppivuotiaalle lähetettiin tammikuussa kotiosoitteeseen kirje, jossa kerroimme tulevasta juhlavuoden ohjelmasta. Kirjeessä mainittujen toimintojen lisäksi tiedotamme muista sinulle suunnatuista tapahtumista sähköpostitse; kannattaa siis ilmoittautua täyskymppien omalle infokanavalle!

Kotiseurakunnallasi oli tarkoitus järjestää koululla kymppikonsertti viikolla 6, mutta laulaja sairastui eikä lääkäri luvannut hänen laulaa, joten konsertit eivät toteutuneet alkuperäisen aikataulun mukaisesti , vaan toukokuussa viikolla 20.

Kymppisynttärit toteutuivat viikolla 6 syntymäpäiväjuhlina, joissa luokka sai seurakunnalta lahjan, oppilaat saivat opettajansa kanssa koristella luokan serpentiinein ja ilmapalloin. Täytekakku ja mehut nautittiin omassa luokassa sopivana ajankohtana opettajan ohjauksessa.

Vuoden mittaan sinua TÄYSKYMPPI kutsutaan mukaan seurakunnan toimintaan.
Seuraa ilmoitteluamme Kokkola-lehden seurakuntasivuilla ja nettisivuillamme.

Pyydämme vanhempiasi ilmoittamaan sinut kymppivuotiaiden omalle infokanavalle! Saatuamme vanhempien sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot, voimme kätevästi tiedottaa erityisesti sinua koskevasta toiminnasta, leiristä sekä tulevista tapahtumista, ja kutsua sinut mukaan!

Ilmoittaudu infokanavalle tästä.

Kymppien oma leiri järjestetään 11.-13.6.18 Vasikkasaaren leirikeskuksessa.

Itsenäisyyspäivänä, torstaina 6.12.18 on juhla Vasikkasaaren leirikeskuksessa (Trullevintie 135).
Juhlan alustava aika on noin klo 15–16.
Juhlassa on kahvi-, tee- ja mehutarjoilu täytekakun kera sekä pientä ohjelmaa.
Ohjelman aikana nuorimmilla lapsilla on mahdollisuus liikkua eteisaulassa vanhemman seurassa.
Kutsumme juhlaan mukaan sinut täyskymppi, perheesi, isovanhempasi ja kummisi.
Kutsu lähetetään kotiin syksyn aikana.

Näistä, ja muista toiminnoista lähetämme tarkemman tiedon saatuamme sähköpostiosoitteet!

Täyskymppitoiminnan periaatteesta
Suomessa on kautta aikojen juhlittu ”pyöreitä" vuosia täyttäviä sukulaisia ja ystäviä. Mukaan juhliin on kutsuttu joko lähimmät ystävät tai avoimella kutsulla laaja vierasjoukko.
1980-luvulla hoksattiin, että myös lapsi täyttää ”pyöreitä” vuosia. Sekä Tampereen että Turun seurakuntayhtymät alkoivat järjestää syntymäpäiväjuhlia ja leirejä ensimmäistä täyttä kymppiään viettäville lapsille.

Kokkolan suomalainen seurakunta muistaa vuosittain täyskymppejä ja haluaa toivottaa heille ja heidän perheillensä taivaan Isän siunausta.
Kaikille kympeille lähetetään kotiin kirjeitse seurakunnan tervehdys, onnittelut ja kutsu tulla mukaan toimintaan.

Toimintaa koordinoi

Mäki-Leppilampi Aki

Kokkolan suomalainen seurakunta
Pyhäkoulutyö Varhaisnuorisotyö

1. Jo aamulla aikaisin kun heräilen
kun vuoteelta nousen minä muistan sen.
Siks kaikille huudan hyvän huomenen:

2. On koulussa opettaja mukava,
ja kaverit tietenkin on parhaita.
Me yhdessä pelataan myös pihalla.

3. Me potkitaan palloa ja retkiä
me yhdessä tehdään polkupyörällä.
Me kerrotaan toisillemme vitsejä.

4. On kymmenenvuotiaalla tietenkin
myös suruja. Nekin hoituu parhaimmin,
kun kuiskaa ne korvaan hyvän kaverin.

5. Kun ulkona päivä sitten pimenee,
niin kotona äiti hieman hermoilee.
On hänellä valmiina kai iltatee.

6. Kun illalla viimein painan tyynyyn pään
ja kertailen tapahtumat päivän tään.
Voi Jumala kuinka minä kiitänkään:
On hienoa olla täyskymppi!

(Sanat ja sävel: Jaakko Löytty)