Kokkolan suomalainen seurakunta 90 vuotta

Kokkolan suomalainen seurakunta juhlii avoimin ovin

Kokkolan suomalainen seurakunta perustettiin 90 vuotta sitten kun kaksikielinen kaupunkiseurakunta jaettiin kielellisesti kahdeksi seurakunnaksi.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan aloittaessa toimintaansa vuonna 1929 jäseniä oli noin 2 500, tänä päivänä seurakuntalaisten määrä on kymmenkertainen, vajaat 25 000 jäsentä.

90 vuoteen mahtuu paljon; väestönkasvua, kuntaliitoksia, seurakuntien yhdistämistä ja lopulta seurakuntayhtymän perustaminen. Vuosien aikana Kokkolan suomalaista seurakuntaa on paimentanut kuusi kirkkoherraa, jotka kaikki ovat rikastuttaneet seurakuntaa omalla hengellisellä perinnöllään.

Nykyinen kirkkoherra Jouni Sirviö näkee suhteellisen suuren ja herätysliikkeiden muovaaman seurakunnan moninaisuuden sekä haasteena että mahdollisuutena.

-Seurakunnan slogan Kohtaava seurakunta – Hyvä sanoma keskellä elämää! kannustaa kaikkia kokkolalaisia eteenpäin uskomaan ja rakastamaan."

Kohtaava seurakunta -
                 Hyvä sanoma keskellä elämää!