Lähimmäispalvelu

Lähimmäispalvelu on yksi tapa toteuttaa lähimmäisenrakkautta käytännössä. Vapaaehtoiset ovat tavallisia ihmisiä, jotka tuovat toisen ihmisen elämään iloa ja vaihtelua. Toiminta on maksutonta ja palkatonta, sitä koordinoi diakoniatyö.

Lähimmäisavun saajat ovat pääasiassa yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä. Yksinäisyyden tunnetta helpottaa tieto siitä, että jossakin on lähimmäinen, jolla on aikaa minulle ja jolle minä olen tärkeä.

Lähimmäispalveluryhmä
Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena olet osa lähimmäispalveluryhmää. Voit toimia vapaaehtoistehtävissä silloin, kun sinulle sopii. Säännöllisiä tapahtumia ovat esim vanhemman väen kirkot pääsiäisen ja joulun aikaan.

Lähimmäispalvelun kotikäynnit
Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena sinulla voi olla yksi tai useampi ystävä, ketä tapaat säännöllisesti, yleensä 1-2 viikon välein. Käytännössä toiminta on yhdessä olemista tai tekemistä, kahvittelua ja keskustelua, muistelua, laulamista, lukemista, ulkoilua tai vaikka kirkossa käymistä.

Tutustuminen ja perehdyttäminen
Kaikkien uusien vapaaehtoisten kanssa tavataan kasvotusten. Tapaamisen aikana tutustutaan ja käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteet ja lähimmäispalvelun käytännöt. Seurakunnan työntekijät ja toiset vapaaehtoiset ovat vapaaehtoisen tukena koko toiminnan ajan.

Lähimmäispalvelun ryhmämuotoisia perehdytyskoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Koulutuksia järjestävät seurakunnan lisäksi monet muut toimijat ja yhteistyökumppanit (kuten SPR ja Muistiluotsi).

Lähimmäispalvelun päiväkahvit on luottamuksellinen hengähdys – ja voimaantumispaikka lähimmäispalvelun vapaaehtoisille kerran kuukaudessa. Ohjelmassa on alkuhartaus, kahvit ja keskustelua ajankohtaisesta aiheesta.

Kun lähimmäispalvelu kiinnostaa, ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi seurakunnan vapaaehtoistoiminnan käsiesitteessä olevan lomakkeen tai vapaaehtoistyo.fi –sivuston kautta.

Yhteyshenkilö:

Rönnkvist Johanna