Hiljaisuuden retriitti

pe 23.9. klo 8.00 – su 25.9. klo 16.00

Vasikkasaaren leirikeskus, Trullevintie 135

Hoitavaa hiljaisuutta ja yhdessäoloa kaipaaville

Retriitin ohjelma on väljä ja osallistujille jää omaa aikaa. Yhteiseen ohjelmaan kuuluvat ehtoollisen vietto (messu), hetkirukoukset, meditaatiot sekä virikepuhe jostakin hiljaisuuden viljelyyn liittyvästä aiheesta. Halutessaan osallistujalla on mahdollisuus keskusteluun retriitinohjaajan kanssa. Muutoin omia kokemuksia ja ajatuksia ei jaeta toisten kanssa.

Ajatuksena on, että osallistujat kunnioittavat keskinäistä hiljaisuutta myös yhteisillä aterioilla, ulkoillessaan ja muuten kohdatessaan. Mutta juuri toisten osallistujien hiljainen läsnäolo ilman puhumisen velvoitetta voi muodostua retriitin kantavaksi ja hoitavaksi elementiksi.

Kysy lisää Johannalta tai Sarilta tai ilmoittaudu suoraan mukaan. Retriitin hinta on 70e. Hintaan kuuluu majoitus yhden hengen huoneessa ja ruokailut. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ennen retriittiä.

Kokkolan suomalainen seurakunta

diakoniatyöntekijä, vs. vapaaehtoistyön koordinaattori