Elokuun urkuilta - Tommi Hyytinen, käyrätorvi ja Ville Urponen, urut

Tommi Hyytinen

Kokkolan kirkko

Cantilene - Musiikkia käyrätorvelle ja uruille

Elokuun urkuiltojen toisessa konsertissa taituroivat Sibelius-Akatemian urkumusiikin lehtori ja musiikintohtori Ville Urponen ja kokkolalaissyntyien, Radion sinfoniaorkesterissa soittava monipuolinen käyrätorvitaiteilija, musiikintohtori Tommi Hyytinen.
Konsertissa kuullaan ranskalaista ja saksalaista romantiikan ajan musiikkia käyrätorvelle ja uruille, jossa käyrätorven kuulas ja romanttinen ääni sulautuu hienosti urkujen orkestraaliseen sointiin. Lisäksi ohjelmassa on Töpferin ja Viernen sooloteokset uruille. Kontrastina romanttisille teoksille ohjelmassa on myös ranskalaisen mestariurkurin Gaston Litaizen värikylläinen Triptyque 1900-luvulta. Konsertin päättää Bernhard Kratzerin sovittama tunnettu Intermezzo sinfonico Pietro Mascagnin oopperasta Cavalleria rusticana.
Sibelius-Akatemiassa käyrätorven- ja luonnontorvensoiton opettajana toimiva Hyytinen on kysytty muusikko, pedagogi ja luennoitsija sekä Suomessa että ulkomailla. Ville Urponen on konsertoinut kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa ja Venäjällä. Kesällä 2020 hän soitti Leipzigin Tuomaskirkon "Bach-urkujen" 20-vuotisjuhlakonserttisarjan avajaiskonsertit. Hän on mukana Helsingin Musiikkitalon suuren salin tulevien urkujen suunnittelutyöryhmässä.

Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 2-20e

• Musiikki Musiikki