Rippikouluun ilmoittautuminen

Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikoulun infotilaisuudet yläkouluilla toetutuvat viikolla 48. Infohetken yhteydessä nuorille jaetaan tiedote, sekä ohjeet ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuminen on avoinna la 30.11. klo 9.00- to 12.12. klo 22.00.

Ilmoittaudu rippikouluun

Ilmoittautumisajan päätyttyä tiedot nuoren rippikouluryhmästä lähetetään sähköpostitse.
Jos sinulla on kysyttävää Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikouluista ole yhteydessä nuorisotyönohjaaja Markku Lahtiseen ( ).

Infokirjeen voit ladata itsellesi tästä.
Rippikouluryhmävaihtoehdot ja ryhmäkohtaiset päivämäärät voit ladata tästä.

Rippikoulu starttaa toden teolla sunnuntaina 19. tammikuuta, jolloin nuoret osallistuivat gospeljumalanpalvelukseen Kokkolan kirkossa. Sen jälkeen he saavat rippikoulukortin, johon kerätään kevät- ja kesäkauden aikana merkintöjä seurakunnan elämään osallistumisesta.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikoulu muodostuu neljästä eri osasta ennen konfirmaatiota:

• seurakunnan elämään osallistuminen (ennen leirijaksoa ja leirijakson jälkeen)
  • starttipäivä
  • leirijakso (talvi- tai kesälomalla; kesällä mahdollisuus myös päivärippikouluun)
  • kertauspäivä.

Rippikoulun voi käydä nuori, joka täyttää tulevana vuonna 15 vuotta.
- Olen iloinen siitä, että rippikoulu tavoittaa kattavasti kaupunkimme nuoria. Rippikoulu on osa suomalaista nuorisokulttuuria, Kokkolan suomalaisen seurakunnan nuorisopastori Tatu Koutonen sanoo.
- Rippikoulun aikana on mahdollisuus käsitellä elämän pieniä ja suuria kysymyksiä turvallisessa ilmapiirissä, Koutonen lisää.

Rippikoulu erityistä tukea tarvitseville nuorille

Kehitysvammaisten nuorten erityisrippikoulu järjestetään 17-22.8.2020, Kokkolan Vasikkasaaressa, mikäli ilmoittautuneita tulee rippikouluryhmään. Jos ryhmä jää liian pieneksi rippikoulu siirtyy seuraavaan vuoteen. Ilmoittautumiset rippikouluun tehdään viimeistään marraskuun 2019 loppuun mennessä. Rippikoulut järjestetään rovastikunnittain, ja se on seurakuntien työtä.
Jos olet kiinnostunut rippikoulusta, voit ottaa yhteyttä Marja-Liisa Latvataloon puh. 050 4746775, marja-liisa.latvatalo (at) eskoo.fi

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen, monipuolinen prosessi.

Rippikoulu tavoittaa kokkolalaiset nuoret kattavasti; sen käy yli yhdeksän kymmenestä. Se on suurempi määrä kuin kirkkoon kuulumisen prosentti.
- Rippikoulu on osa nuorisokulttuuria, tiivistää nuorisopastori Tatu Koutonen.
Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikouluun voi tulla sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Myös kirkkoon kuulumattomat voivat osallistua rippikouluun. Ainoastaan konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Alle 18-vuotias tarvitsee kirkkoon liittymiseen huoltajansa suostumuksen.

Lue konfirmaatiosta täältä.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan kalanuoret antavat vinkkejä leirikassin pakkaamiseen ja konfirmaatioaamun puuhiin.

Miksi rippikouluun?

Olit silloin aivan pieni. Et voi muistaa siitä mitään. Vanhemmat, kummit ja sukulaiset olivat todistamassa, kun sinulle sanottiin kastetilaisuudessasi: "Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi todistukseksi siitä, että ristiinnaulittu Jeesus Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen". Sinut ristittiin kristityksi.

Kaste antoi vanhemmillesi ja kummeillesi tehtävän: sinulle tulisi kertoa kristillisestä uskosta. Rippikoulu on myös tämän tehtävän täyttämistä.

Mihin ihminen ristitään? Mitä kasteessa tapahtuu? Mitä minä siitä ajattelen? Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia uskon asioita, elää elämää ja rukoilla yhdessä.

Me emme elä yksin, emme rippikoulussakaan. Opettelemme elämään toinen toistemme kanssa ja testaamme taitoja käytännössä. Rippikoulussa opit tuntemaan itseäsi, toisia ja Jumalaa. Uskallat kulkea rohkeammin, kun on hyvää matkaseuraa.

Rippikoulutyöstä vastaa nuorisopastori Tatu Koutonen. Käytännön asioita organisoi nuorisotyönohjaaja Markku Lahtinen. Ota meihin tarvittaessa yhteyttä.

Koutonen Tatu

Nuorisopastori
Kokkolan suomalainen seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Nuorisotyö Seurakuntatyö

Lahtinen Markku

Kokkolan suomalainen seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Nuorisotyö

Rippikoulu 2020

• Kevätkauden aikana rippikoululaiset osallistuvat heitä varten järjestettäviin yhteisiin tilaisuuksiin kerran kuukaudessa.
• Kevään ohjelmaan kuuluu myös ryhmäkohtainen starttilauantai, jossa ryhmä tulee tutuksi.
• Pääosa opetuksesta annetaan leirijakson aikana.
• Ryhmävaihtoehtoja on yhteensä 13; kahdella ryhmällä leirijakso sijoittuu hiihtolomalle, yhdellätoista ryhmällä kesäkauteen. Kesällä on tarjolla myös päivärippikoulumahdollisuus sekä pienryhmärippikoulu.
• Leirin tai päiväkoulun jälkeen rippikoululainen osallistuu seurakunnan jumalanpalvelus-elämään ja nuorten toimintaan.
• Juuri ennen konfirmaatiojuhlaa kokoonnutaan vielä kertauspäivään.
• Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, joka talviryhmillä on toukokuun lopussa, kesäryhmillä konfirmaatio sijoittuu heinä-syyskuulle.