Armahdettu syntinen

Armahdettu syntinen

Haluan tällä kirjeellä lähestyä Sinua rakas lähimmäiseni. Olit nuori tai vanha, uskossa tai uskoton. Pyydän Jumalan siunausta Sinulle ja Sinun perheellesi.

Erityisesti haluan lähestyä Sinua, joka koet että sinulta puuttuu usko tulevaisuuteen ja Sinua, jolla on pelko siitä mitä huominen tuo tullessaan. Toivon tällä kirjeellä yhteyttä Sinuun, joka tunnet itsesi syrjityksi ja unohdetuksi. Ehkä olet lähimmäinen, joka on työtön tai ihminen jolle elämässä on mennyt ihmisten mitta-puun mukaan hyvin. – Sinulla on hyvä asema yhteiskunnassa, turvattu toimeentulo, hyvä koti, sopuisa perhe, mutta olet tullut huomaamaan ettei kaikki sittenkään ole hyvin. Olet saanut kristillisen kasvatuksen mutta opitut asiat ovat unohtuneet ja Sinulta ehkä tänään puuttuu elävä usko kolmiyhteiseen Jumalaan.

Toivon että voisin Jumalan armosta välittää Sinulle jotakin siitä mitä koen siitä että Kristus on minun Herrani. Hän on myös Sinun Herrasi ja Vapahtajasi, jos vain niin haluat.

Uskoin, mutta en elänyt siitä

Olen syntynyt kodissa, jossa kristillisiä arvoja on kunnioitettu sillä tavalla kuin on yleistä seudulla, missä kristinuskolla on vanhat perinteet. Uskon, että useimmilla ihmisillä on samanlainen suhde Jumalaan kuin minullakin oli useiden vuosien ajan. Uskoin kyllä Jumalaan ja Jeesukseen, mutta itse asiassa he olivat hyvin kaukana, minulla ei juuri ollut heille asiaa.

Tällainen suhde on hyvin vaarallinen, ei ole Jumalan kieltäjä eikä oikein halua olla hänen omansakaan.

Pyhä Henki kirkasti

Jumala rakastaa Sinua, siitä voit olla varma, vaikka joskus tuntuisi siltä kuin hän olisi kääntänyt sinulle selkänsä. Koko Raamattu – Jumalan oma sana – todistaa sen, että me olemme hänelle kaikki yhtä rakkaita. Hän ei halua kenenkään joutuvan ikuiseen kadotukseen. Hän kutsuu meitä siihen yhteyteen, mihin hän on meidät luonut, ja mistä synti meidät erottaa. Meillä on syntisinä yhteys Jumalaan, Jeesukseen kalliin sovintoveren kautta. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. (Joh. 3:16)

Nuo sanat olivat minulle tutut lapsuudesta asti, mutta ne avasivat tien uuteen lapsenomaiseen uskoon, kun Pyhä Henki kirkasti sen ja sain armon nähdä Jumalan rakkauden toisella tavalla kuin ennen.

Tämä tapahtui noin kaksi vuotta sitten. Erään ystävän uskoon tulo vaikutti voimakkaasti minuun ja rupesin pohtimaan omaa jumalasuhdettani. Totesin että se oli hyvin epämääräinen. Vuosien varrella lapsuudenuskoni oli muuttunut. Olin muodostanut itse oman mieleni mukaisen kuvan Jumalasta. Tämä johtui siitä, että Raamatun lukeminen oli jäänyt kokonaan ja uskonnollisissa tilaisuuksissa kävin vain harvoin.

Välinpitämättömyys, tietämättömyys Raamatun sisällöstä ja tämän päivän kiire tekivät Jumalan minulle vieraaksi. Kun joskus harvoin kävin kirkossa, totesin joka kerta miten hyvää oli olla siellä ja ihmettelin miksi en käynyt siellä useammin.

Jumala oli kutsunut minua kahdesti aikaisemmin. Ensimmäisen kerran rippikoulussa ja toisen kerran opiskeluaikanani Helsingissä. Kummallakaan kerralla minulla ei ollut rohkeutta ottaa ratkaisevaa uskon askelta, sillä pelko siitä mitä tuttavat sanovat, tietoisuus siitä ettei ollut ”tarpeeksi hyvä” ja tuudittautuminen siihen, että voin siirtää uskonasian ratkaisun vanhuuden päiville, olivat painavimmat syyt siihen, etten vastannut Jumalan kutsuun myönteisesti.

Olin pitänyt uskovaisia parempina ihmisinä ja elin siinä harhaluulossa, että minusta ensin pitää tulla hyvä, virheetön, ihminen ennen kuin voin tunnustautuu uskovaiseksi.

Jos näin olisi, niin kenestäkään ihmisestä ei tulisi tunnustavaa uskovaista. Sain todeta sen, että minun piti tulla ensiksi erittäin huonoksi ennen kuin tajusin mistä oli kysymys. Kun olemme heränneellä tunnolla ja Pyhä Henki valaisee sydämemme, paljastuu koko todellisuus ja huomaamme olevamme tiellä kadotukseen ellemme tee parannusta. Silloin saamme polvistua Jeesuksen ristin juureen, tunnustaa syntimme ja pyytää armahdusta. Oletpa pienempi tai suurempi syntinen, niin ilman uskoa Kristukseen ja hänen sovintotyöhönsä ei ole pelastusta. Sillä Raamattu vakuuttaa meille ettei muuta nimeä ole taivaan alla annettu, jonka kautta pelastuisimme kuin Jeesuksen nimi.

Niin suuri syntinen et ole, ettei Jumala Sinua armahtaisi rakkaan Poikansa tähden. Me saamme luottaa Jeesuksen omiin sanoihin: Sitä joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. (Joh. 6:37)

Kuinka on ystäväni?

Ajattele mikä rakkaus ja anteeksiantamus. Pyydän Sinua, joka tämän kirjasen luet etkä vielä ole ratkaisua tehnyt, älä jätä tilaisuuttasi käyttämättä. Etsi ja Sinä löydät tien pelastukseen ja totuuteen. Siihen on vain yksi tie, Jeesus Kristus.

Minä, tätä kirjoittaessani rukoilen, että Jumala armossaan, puhuisi Sinulle ja minulle, että saisimme kiittää häntä hänen suuresta rakkaudestaan meitä kohtaan.

– Jos Raamattusi on jäänyt kirjahyllylle pölyttymään, ota se sieltä, lue rauhassa ja pyydä Pyhän Hengen valoa luetulle sanalle.

– Ota yhteyttä johonkin tuntemaasi uskovaiseen ihmiseen, ehkä hän voi olla Sinulle hengellisissä keskusteluissa avuksi.

– Hakeudu hengellisiin tilaisuuksiin, missä saat tietoa Jumalan pelastussuunnitelmasta ja ota yhteyttä uskoviin ihmisiin.

Maailman tilanne ei näytä kovin hyvältä. On työttömyyttä, levottomuutta, nälänhätää, katkeruutta, sekasortoa ja ahdistusta.

Uskovaiset ihmiset ja tiedemiehet eri puolilla maailmaa aavistavat lopun aikojen lähestyvän. On turvallista tarttua Jumalan suuriin lupauksiin.
Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. (Lue Mark. 13)

Jeesus on luvannut tulla takaisin noutamaan morsiusseurakuntaansa. Ajankohtaa emme tiedä, mutta se voi olla hyvin lähellä. Näin monista profetioista ja merkeistä on pääteltävissä.

Tuomiosta armahdukseen

Me saamme olla siinä joukossa mukana, jos otamme vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajanamme ja annamme hänelle elämämme. Haluathan Sinäkin olla mukana siinä joukossa, joka on pessyt vaatteensa Karitsan veressä, sillä heitä ei tuomion päivänä tuomita lain mukaan vaan he ovat pelastettuja, pyhitettyjä, Jeesuksen sovintoveren kautta.

Minun hartain toivoni on, että saisimme viettää hetken Golgatan ristin juurella, että saisimme itkeä syntejämme ja kokea suurinta iloa mitä ihminen voi kokea. Armahdettuna syntisenä, Jumalan lapsena, Jeesuksen Kristuksen tähden.

Suokoon Jumala meille armon, että olisimme uskossa palavia ja että hän antaisi meille voiman vaeltaa maallisen elämämme hänen tahtonsa mukaisesti, sillä itsessämme emme siihen kykene. Jumala Sinua siunatkoon.

Bo Auren

 
Bo Auren
graafikko