Kuvakooste 10-vuotiaiden syntymäpäiväjuhlasta ja logosta.

Kymmenvuotiaat

Nyt on vuonna 2010 syntyneiden 10-sankareiden eli täyskymppien juhlavuosi. Toivomme, että saat kokea antoisan ensimmäisen täyden kympin juhlavuoden! Seurakuntamme noin 400:ää kymppivuotiasta muistetaan vuoden mittaan eri tavoin.

Kaikille Kokkolan suomalaisen seurakunnan täyskympeille lähetetään kotiin kirjeitse seurakunnan tervehdys, onnittelut ja kutsu mukaan toimintaan.

Kymppikonsertit ja -synttärit

Seurakuntamme suurin varhaisnuorille suunnattu tapahtuma, kymppikonserttikiertue, sekä synttärit kouluilla ovat onnellisesti ohi. Tänä vuonna mukana oli muusikko Jukka Salminen. Kymppikonsertit ja -synttärit toteutuivat syntymäpäiväjuhlina, joissa luokka sai seurakunnalta lahjan, oppilaat saivat opettajansa kanssa koristella luokan serpentiinein ja ilmapalloin. Täytekakku ja mehut nautittiin omassa luokassa sopivana ajankohtana opettajan ohjauksessa.

Täyskymppitoiminnan periaatteesta

Suomessa on kautta aikojen juhlittu ”pyöreitä" vuosia täyttäviä sukulaisia ja ystäviä. Mukaan juhliin on kutsuttu joko lähimmät ystävät tai avoimella kutsulla laaja vierasjoukko.
1980-luvulla hoksattiin, että myös lapsi täyttää ”pyöreitä” vuosia. Sekä Tampereen että Turun seurakuntayhtymät alkoivat järjestää syntymäpäiväjuhlia ja leirejä ensimmäistä täyttä kymppiään viettäville lapsille.

Haluamme toivottaa teille täyskympit ja teidän perheillenne taivaan Isän siunausta!

1. Jo aamulla aikaisin kun heräilen
kun vuoteelta nousen minä muistan sen.
Siks kaikille huudan hyvän huomenen:

2. On koulussa opettaja mukava,
ja kaverit tietenkin on parhaita.
Me yhdessä pelataan myös pihalla.

3. Me potkitaan palloa ja retkiä
me yhdessä tehdään polkupyörällä.
Me kerrotaan toisillemme vitsejä.

4. On kymmenenvuotiaalla tietenkin
myös suruja. Nekin hoituu parhaimmin,
kun kuiskaa ne korvaan hyvän kaverin.

5. Kun ulkona päivä sitten pimenee,
niin kotona äiti hieman hermoilee.
On hänellä valmiina kai iltatee.

6. Kun illalla viimein painan tyynyyn pään
ja kertailen tapahtumat päivän tään.
Voi Jumala kuinka minä kiitänkään:
On hienoa olla täyskymppi!

(Sanat ja sävel: Jaakko Löytty)

Jukka Salminen esiintymässä Kymppisynttäreillä Isokylän koululla.

Toimintaa koordinoi

Kokkolan suomalainen seurakunta