Hallinto

Seurakunnan hallinto

Kokkolan suomalainen seurakunta on osa Kokkolan seurakuntayhtymää.
Kokkolan seurakuntayhtymä laajeni vuoden 2009 alusta käsittämään viisi seurakuntaa:

• Kokkolan suomalainen seurakunta
  • Karleby svenska församling (Kokkolan ruotsalainen seurakunta)
  • Kaustisen ja Ullavan seurakunta
  • Kälviän seurakunta
  • Lohtajan seurakunta

Toimiva seurakuntaelämä edellyttää hyvää suunnittelua. Luottamushenkilöt seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan seurakuntavaaleilla joka neljäs vuosi. Marraskuussa 2014 valittujen uusien luottamushenkilöiden toimikausi on 2015-18. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään syksyllä 2018.

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä ja hoitavat hengellisen työn. Seurakunnan toiminnasta päättää itsenäisesti vaaleilla valittu seurakuntaneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii seurakunnan kirkkoherra.  Seurakunnan eri työmuotojen toimintaedellytyksistä huolehtivat seurakuntaneuvoston valitsemat johtokunnat.

Seurakuntayhtymä hoitaa seurakuntien talouden sekä kiinteistö- ja hautaustoimet. Seurakuntayhtymän seurakunnilla on yhteinen ylin hallinto, yhteinen kirkkovaltuusto, jonne jäsenet valitaan vaaleilla. Valtuuston apuna toimii sen nimeämä yhteinen kirkkoneuvosto, joka valmistelee asioita valtuustolle. Ylintä päätösvaltaa yhtymässä käyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Tästä klikkaamalla näet yhteisen kirkkovaltuuston ja -neuvoston kokoonpanon ja pöytäkirjat.

Yhtymän hallinto-organisaatio
Väestötietoja