Palveleva puhelin ja netti

Palveleva puhelin ja verkkoauttaminen

• Palveleva puhelin päivystää su-to klo 18-01, pe ja la klo 18-03
• Ruotsinkielinen Samtalstjänst/Telefonjouren päivystää joka ilta klo 20-23 numerossa 0400 22 11 90

Mitä se maksaa?
• Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun.
• Matkapuhelimesta soitettaessa laskutusperusteena on oman operaattorin puheluhinnasto.

Palveleva netti on evankelisluterilaisen kirkon ylläpitämä verkkoauttamispalvelu. Palveleva netti toimii osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi. Voit lähettää viestin omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla luottamuksellisesti milloin tahansa ja kertoa mieltäsi painavista asioista nimettömänä. Vastauksen saat yleensä parissa päivässä.

Palvelevaan kirjeeseen vastataan parin viikon sisällä. Voit kirjoittaa mieltä painavista asioista ja lähettää sen postissa osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki

Palvelevassa chatissa on mahdollisuus reaaliaikaiseen, kahdenkeskiseen keskusteluun kirkon työntekijän kanssa.
Palveleva chatti toimii osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi. Asiakkaasta näkyy työntekijälle vain tämän kirjoittama viesti, ei mitään taustatietoja. Palvelussa anonymiteetti säilyy ja tietoturva on kunnossa. Chatiin pääsee, vaikka ei kuuluisi facebookiin, eikä siellä keskustella omalla fb-profiililla. Kirkon työntekijän kanssa keskustelu on luottamuksellista, vaitiolo on ehdoton. Työntekijöitä tavoittaa chatista ma-pe klo 12-20.

Kirkon keskusteluapua nimettömänä ja luottamuksellisesti
Ottaessasi yhteyttä sinun ei tarvitse ilmoittaa omaa nimeäsi. Myös päivystäjät ovat  ”nimettömiä”. Päivystäjät ovat tehtävään huolellisesti valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä. He ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen. Palvelevassa puhelimessa ja netissä käytetään vain sellaisia laitteita ja teknisiä järjestelyjä, joissa yhteydenottajaa ei voi tunnistaa.

Lamminen Taina

Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja, Diakoniatyöntekijä
050 3147 457
Kokkolan suomalainen seurakunta, Karleby kyrkliga samfällighet , Kokkolan seurakuntayhtymä
Diakonia Palveleva puhelin

kirkonkeskusteluapua.fi

Kirkon Palvelevan puhelimen toiminta aloitettiin pääkaupunkiseudulla vuonna 1964. Pian toiminta levisi ympäri Suomea. Kokkolan seudulla Palveleva puhelin aloitti 1980. Palveleva puhelin on matalan kynnyksen paikka ottaa yhteyttä, kun haluat keskustella asioistasi luottamuksellisesti toisen ihmisen kanssa.

Sammalsydän

Haluaisitko päivystäjäksi?

Palvelevan puhelimen ja netin päivystäjiksi otetaan vapaaehtoisia tasapainoisia aikuisia, joilla on kyky ja halu kuuntelemalla ja keskustelemalla auttaa toisia ihmisiä. Kiinnostuneille lähetetään haastattelua varten lomake. Koulutukseen pääsee valintaprosessin kautta. Peruskursseja järjestetään tarpeen mukaan joka tai joka toinen vuosi. Koulutus- ja ammattitaustat voivat vapaaehtoisilla olla erilaisia. Yhteistä päivystäjille on kuuluminen kirkkoon ja avoin suhtautuminen kaikenlaisiin ihmisiin ja keskustelunaiheisiin.

Palvelevan puhelimen nalle.