Palveleva puhelin ja verkkoauttaminen

kirkonkeskusteluapua.fi

Kirkon Palvelevan puhelimen toiminta aloitettiin pääkaupunkiseudulla vuonna 1964. Pian toiminta levisi ympäri Suomea. Kokkolan seudulla Palveleva puhelin aloitti 1980.

Kirkon keskusteluapua nimettömänä ja luottamuksellisesti

Palveleva puhelin on matalan kynnyksen paikka ottaa yhteyttä, kun haluat keskustella asioistasi luottamuksellisesti toisen ihmisen kanssa. Ottaessasi yhteyttä sinun ei tarvitse ilmoittaa omaa nimeäsi. Myös päivystäjät ovat  ”nimettömiä”. Päivystäjät ovat tehtävään huolellisesti valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä. He ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen. Palvelevassa puhelimessa ja netissä käytetään vain sellaisia laitteita ja teknisiä järjestelyjä, joissa yhteydenottajaa ei voi tunnistaa.

Palveleva puhelin

Palvelevan puhelimen logo.

• Palveleva puhelin 0400 22 11 80 päivystää joka ilta klo 18-24
• Ruotsinkielinen Samtalstjänst/Telefonjouren päivystää joka ilta klo 20-23 numerossa 0400 22 11 90

Mitä se maksaa?

• Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun.
  • Matkapuhelimesta soitettaessa laskutusperusteena on oman operaattorin puheluhinnasto.

Palveleva netti

Palveleva netti logo, piirretty kirjekuori.

Palveleva netti on evankelisluterilaisen kirkon ylläpitämä verkkoauttamispalvelu. Palveleva netti toimii osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi. Voit lähettää viestin omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla luottamuksellisesti milloin tahansa ja kertoa mieltäsi painavista asioista nimettömänä. Vastauksen saat yleensä parissa päivässä.

Palveleva kirje

Palveleva kirje logo, piirretty kynä.

Palvelevaan kirjeeseen vastataan parin viikon sisällä.
Voit kirjoittaa mieltä painavista asioista ja lähettää sen postissa osoitteella:
Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki

Palvelea chat

Palveleva chat logo, kaksi puhekuplaa.

Palvelevassa chatissa on mahdollisuus reaaliaikaiseen, kahdenkeskiseen keskusteluun vapaaehtoisen chat-päivystäjän kanssa. Palveleva chat toimii osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi. Asiakkaasta näkyy työntekijälle vain tämän kirjoittama viesti, ei mitään taustatietoja. Palvelussa anonymiteetti säilyy ja tietoturva on kunnossa. Chatiin pääsee, vaikka ei kuuluisi facebookiin, eikä siellä keskustella omalla fb-profiililla. Kirkon työntekijän kanssa keskustelu on luottamuksellista, vaitiolo on ehdoton. Työntekijöitä tavoittaa chatista ma-pe klo 12-20.

Kirkon keskusteluapua nuorille ja koululaisille

Twitch, Saapas, Sekasin-chat ja Nettitupu

Nalle, jolla on laastarit päässä.Haluaisitko päivystäjäksi?

Palvelevan puhelimen ja netin päivystäjiksi otetaan vapaaehtoisia tasapainoisia aikuisia, joilla on kyky ja halu kuuntelemalla ja keskustelemalla auttaa toisia ihmisiä. Kiinnostuneille lähetetään haastattelua varten lomake. Koulutukseen pääsee valintaprosessin kautta. Peruskursseja järjestetään tarpeen mukaan joka tai joka toinen vuosi. Koulutus- ja ammattitaustat voivat vapaaehtoisilla olla erilaisia. Yhteistä päivystäjille on kuuluminen kirkkoon ja avoin suhtautuminen kaikenlaisiin ihmisiin ja keskustelunaiheisiin.

Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja, diakoniatyöntekijä

Kokkolan suomalainen seurakunta