Yhteisen kirkkovaltuuston päätöksiä 12.3.2019

Julkaistu: 12.03.2019

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO HYVÄKSYI YKSIMIELISESTI HALSUAN SEURAKUNNAN LIITTÄMISEN YHTYMÄÄN
Neuvottelut Halsuan seurakunnan liittämisestä Kokkolan seurakuntayhtymään käynnistettiin vuonna 2018 Oulun tuomiokapitulin kehotuksesta. Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi yksimielisesti Halsuan seurakunnan liittämisen Kokkolan seurakuntayhtymään 1.1.2020 alkaen, vahvisti seurakuntayhtymän perussäännön ja hyväksyi Halsuan seurakunnan omaisuusluettelon. Sen lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto päätti, esityksestä poiketen, yhteisen kirkkoneuvoston kokoonpanoksi 12 jäsentä, sekä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Päätös tulee alistaa vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

RUOTSALAISEN SEURAKUNNAN KANTTORINVIRKA
Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi yhteisen kirkkoneuvoston ehdotuksen perustaa Kokkolan ruotsalaiseen seurakuntaan muuta kirkkohallituksen hyväksymää tutkintoa edellyttävän kanttorinviran (aikaisemmin C-kanttorin virka). Virka perustetaan 1.9.2019 alkaen. Samalla päätettiin lakkauttaa ruotsalaisen seurakunnan B-kanttorin virka.

TILINTARKASTAJAN VALINTA VALTUUSTOKAUDELLE 2019–2022
Yhteinen kirkkovaltuusto päätti valita tilintarkastusyhteisöksi vuosiksi 2019–2022 KPMG Oy:n, joka oli tarjousten perusteella kokonaistaloudellisesti edullisin.