Raamatunopettaja Danilo Valla Kokkolassa

Julkaistu: 07.12.2018

Danilo VallaKokkolan seurakuntakeskuksen Mikael-salissa puhuu perjantaina 7. joulukuuta klo 18 (huom. aika!!!) italialainen raamatunopettaja Danilo Valla, 71. Häntä tulkkaa Mario Heinilä, ja Sakari Kalliomaa innostaa kuulijoita Raamatun pariin. Mukana ovat myös Per Stenberg ja Martti Laitinen.

Danilo Valla oli nuorena mukana vallankumouksellisessa kommunistiliikkeessä ja suunnitteli liittymistä terroristiseen punaisen prikaatiin. Juuri silloin hänen kotiovelleen tuli suomalaisnuoria kertomaan mahdollisuudesta elämänmuutokseen. Se oli hänen ensi kosketuksensa evankeliumiin.
Punaiseen prikaatiin liittyminen jäi, ja joitain vuosia myöhemmin Valla tuli uskoon.

Yhteys Suomeen jatkui, kun hänen kotikaupungissaan Paviassa oli lähetystyössä Mario Heinilä perheineen. 1970-luvun lopussa Vallan perhe lähti vuodeksi raamattukouluun Ryttylään. Italiaan palattuaan hän suoritti yliopistotutkinnon Raamatun alkukielistä kreikasta ja hepreasta.

Sittemmin Valla piti lähetyskoulua, josta on lähtenyt oppilaita useisiin maihin. Nykyään hän keskittyy Youtube-opetukseen, italiankielisen raamatunkäännöksen tekemiseen ja seurakuntavierailuihin.
Valla tunnetaan myös TV7:n ohjelmasarjastaan Raamattu on ihmeellinen.