Naisten aamukahveilla etsitään armoa arjen oravanpyörään

23.01.2019

Johanna ja Joakim Välitalo ovat pohtimassa arjen haasteita Kokkolan suomalaisen seurakunnan järjestämillä naisten aamukahveilla ensi lauantaina.

Piispainkokous hyväksyi uuden säädöksen rippikoulun yhteydessä kastamisesta

23.01.2019

Asia tuli ajankohtaiseksi vuonna 2017 voimaan tulleen uuden rippikoulusuunnitelman myötä. Siinä suositellaan ehtoollista vietettäväksi rippikoulun yhteydessä. Ehtoolliselle osallistuminen edellyttää kastetta.

Ilmastoahdistus näkyy Toisenlaisen Lahjan tuloksessa – Puuntaimet viime vuoden hittilahja

22.01.2019

Huoli ilmastonmuutoksesta ja kyllästyminen ylimääräiseen tavaraan näkyvät ihmisten antamissa lahjoissa. Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja kasvatti suosiotaan edellisestä vuodesta ja lahjoja myytiin vuonna 2018 1,2 miljoonalla eurolla.

Gospeljumalanpalvelus kutsuu kaikenikäisiä

17.01.2019

Sunnuntain 20.1. kello 15 Kokkolan kirkossa vietetään musiikillisesti rikasta jumalanpalvelusta.

Netissä voi liittyä kirkkoon ja tutkia avioliiton esteet

15.01.2019

Seurakunnilla on monia sähköisiä palveluita verkossa. Seurakuntien nettisivujen kautta voi esimerkiksi liittyä kirkkoon ja tutkituttaa avioliiton esteet ennen vihkimistä.

Ekumeeninen rukousviikko alkaa

15.01.2019

Ekumeeninen rukousviikko vietetään tänä vuonna otsikolla Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia. Viikko alkaa 18. tammikuuta.

Kolme johtoryhmää ja palveluryhmiä seurakunnassa

10.01.2019

Vuoden alusta Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa siirryttiin uudenlaiseen hallintorakenteeseen.

Merimieskirkko kiittää sukankutojia

04.01.2019

- Lämmin kiitos jokaiselle sukankutojalle! Kiitos myös merimieskirkon vapaaehtoisille, jotka käärivät sukat paketteihin.

Kaarlelan kirkko suljetaan peruskorjauksen ajaksi

04.01.2019

Kaarlelan kirkko peruskorjataan tämän vuoden aikana. Remontin takia kirkko on suljettu ensi maanantaista 7. tammikuuta alkaen.

Juha Haapaniemi yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi

02.01.2019

Oulun tuomiokapituli nimitti Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi Lohtajan seurakunnan kirkkoherran Juha Haapaniemen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2019 –20.

Seurakuntapastori Martti Nykäselle rovastin arvonimi

02.01.2019

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi on myöntänyt rovastin nimen ja arvon seurakuntapastori Martti Nykäselle. Nykänen toimii Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntapastorina.

Rotaryklubilta avustus Backstagen ehostamiseksi

28.12.2018

Lahjoituksen tarkoitus on tukea tiloissa tapahtuvaa nuorisotyötä sekä katulähetyksen toimintaa päihderiippuvaisten auttamiseksi.

Ansiomerkkejä työntekijöille

28.12.2018

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien työntekijöille jaettiin ansiomerkkejä kiitokseksi 30 ja 20 vuoden työurasta.

Juha Saari vierailee loppiaisena Keski-Pohjanmaalla

Vapaaehtoistehtävissä saa ystäviä

28.12.2018

Vapaaehtoisten kirkkopyhässä tarjolla siunausta ja soppaa

Juuso Pylkkäselle kiireettömyys ja pysähtyminen sanoman äärelle tekevät joulun

Uuden Vokaali-yhtyeen ensi-esiintyminen jouluaattona

19.12.2018

Vastaperustettu Kokkolan Vokaaliyhtye on kokeneiden laulajien ryhmä, joka laulaa jumalanpalveluksissa kirkkomusiikin klassikkoja molemmilla kotimaisilla kielillä.

Valmistu, Herran kansa

19.12.2018

Tallin hämärissä alkaa taivaallinen valo kutsua väkeä seimen ääreen

Lasten joulu syntyy käsillä tehden

19.12.2018

Lohtajan seurakunnan ja Kokkolan suomalaisen seurakunnan päiväkerhoissa askarreltiin
joulukuusia.
Kokkolassa päiväkerhon pienet taiteilijat tekivät myös joulupukkeja, tonttuja, enkeleitä sekä joulukortteja. Vihreä ja punainen olivat värejä, joista askartelemalla joulufiilis syntyy.

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi yksimielisesti krematorion perustamisen

18.12.2018

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi vuoden 2019 talousarvion pienellä lisäyksellä. Kirkkovaltuusto keskusteli Halsuan liittymisestä Kokkolan seurakuntayhtymään; päätökset asiassa tekee tammikuussa aloittava uusi kirkkovaltuusto maaliskuun kokouksessaan.

Uusi nimilaki tulee voimaan ensi vuoden alusta

14.12.2018

Uusi nimilaki tulee voimaan 1.1.2019.
Uuden lain myötä etunimiä voi antaa neljä aiemman kolmen sijaan ja lisäksi avioituvien ja kastettavien sukunimivalintaan tulee lisää vaihtoehtoja.

Adventti on joulun Herran - Jeesuksen - odotusta

13.12.2018

Ensi sunnuntai on kolmas adventtisunnuntai. Kirkkovuosi alkoi ensimmäisestä adventista.

Kymmenvuotiaat juhlivat Vasikkasaaressa

11.12.2018

Täyskymppien eli vuonna 2008 syntyneiden ensimmäistä täyttä kymmentä on juhlittu Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa vuoden aikana konsertein, synttärein ja leirein. Synttärivuosi huipentui itsenäisyyspäivänä Vasikkasaaren leirikeskuksessa järjestettyyn juhlaan.

Adventtikoraaleja Kaarlelan kirkossa

07.12.2018

Kaarlelan kirkon urut soivat toisen adventtisunnuntain iltamessussa Bachin ja Bruhnsin säveliä.

Raamatunopettaja Danilo Valla Kokkolassa

07.12.2018

Kokkolan seurakuntakeskuksen Mikael-salissa puhuu perjantaina 7. joulukuuta klo 18 (huom. aika!!!) italialainen raamatunopettaja Danilo Valla

Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat täyttävät kirkot

07.12.2018

Kauneimpia Joululauluja lauletaan perinteisesti myös Kokkolan suomalaisessa, Kaustisen ja Ullavan, Kälviän sekä Lohtajan seurakunnissa. Tule mukaan laulamaan ja lahjoittamaan.

Toisenlainen Lahja on Suomen suosituin eettinen lahja

07.12.2018

Eettiset ja aineettomat joululahjat ovat tänäkin vuonna monen lahjalistalla.

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää krematorion perustamista

30.11.2018

Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi uuden viestintäpäällikön ja julisti hautausmaan työnjohtajan viran haettavaksi.

Kaarlelan kirkon ristin valot syttyvät adventtina

29.11.2018

Kaarlelan kirkon ristin valot on testattu valmiiksi adventtia varten.

Rippikouluun ilmoittautuminen alkaa

28.11.2018

Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikouluun ilmoittaudutaan tänä vuonna netin kautta.