Viikon sana

 

 

 

Noudatatte

Kun Jeesus puhuu, hän toimii kuin kahden tulen välissä: toisaalla ovat Pyhän Jumalan totuudet ja käskyt, joiden noudattamiseen hän kehottaa kaikkia ihmisiä, toisaalla kuulijoina nuo syntiin langenneet ihmiset.

Jeesus puhuu vain sen, mitä Jumala antaa hänen puhuttavakseen. Sanat kuulostavat joskus meidän syntiä rakastavien ihmisten korviin kovilta ja mahdottomilta noudattaa.
Mahdoton tehtävä se onkin; älä edes yritä ilman Jeesusta.

Jeesus puhuu Jumalan muuttumattomien ja erehtymättömien totuuksien ja käskyjen noudattamisesta sellaisenaan. Hän varoittaa meitä muuttamasta niitä.
Mitä tapahtuu, jos sinä päätät soveltaa mielestäsi paremmin toimiviksi liikennesääntöjä tai vaikkapa sähkölaitteiden käyttöohjeita? Onko lopputulos katastrofi, tai ainakin iso vahinko?
Paljon vaarallisempaa on ”nykyaikaistaa” Jeesuksen antamia käskyjä.

Meidän ei onneksi tarvitse koskaan nähdä sitä vaivaa, että muutamme ja muokkaamme
Raamatun käskyjä paremmin ajallemme sopiviksi. Niiden noudattaminen riittää.

 

 

 


Aki Mäki-Leppilampi
nuorisotyönohjaaja
Kokkolan suomalainen
seurakunta

Sunnuntai 29.4.

Johannes 15:10–17

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
”Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.
Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.”