Viikon sana

 

Kolmantena päivänä

Se tapahtui kolmantena päivänä. Pääsiäisen ajanlaskussa ensimmäinen päivä oli pitkäperjantai. Se päivä oli Jeesukselle pitkä. Mutta Jeesus teki pitkäperjantaista ja kaikista muistakin päivistä kaikille hyvän päivän.
Joillakin kielillä pitkäperjantai onkin hyvä perjantai.
Silloin armo valmistui – Jumalan armo.

Jeesus oli sanonut ennen pääsiäistä, että kolmantena päivänä Hän nousee ylös. Ja niin tapahtui. Elämä voitti. Tulevaisuus avautui. Jeesus voitti kuoleman.

Kolmantena päivänä risti muuttui elämän, toivon ja voiton merkiksi.

Jeesus elää!

 

Heikki Niemelä
Kälviän seurakunta

Sunnuntai 21.4.

Luukas 24:1-12

 

Ensimmäisenä päivänä sapatin jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan. He havaitsivat, että kivi oli vieritetty haudan suulta, ja kun he menivät sisälle hautaan, he eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Kun he olivat ymmällä tästä, heidän edessään seisoi yhtäkkiä kaksi miestä sädehtivän kirkkaissa vaatteissa. Naiset pelästyivät ja painoivat katseensa maahan. Mutta miehet sanoivat heille: ”Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista. Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessaan vielä Galileassa: ’Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.’” Silloin he muistivat, mitä Jeesus oli puhunut.
Haudalta palattuaan naiset veivät tästä sanan yhdelletoista opetuslapselle ja kaikille muille. Nämä naiset olivat Magdalan Maria, Johanna ja Jaakobin äiti Maria, ja vielä muitakin oli heidän kanssaan. He kertoivat kaiken apostoleille, mutta nämä arvelivat naisten puhuvan omiaan eivätkä uskoneet heitä. Pietari lähti kuitenkin juoksujalkaa haudalle. Kurkistaessaan sisään hän näki ainoastaan käärinliinat, ja hän lähti pois ihmetellen mielessään sitä, mikä oli tapahtunut.