Viikon sana

Syntisiä

Satamassa he kohtasivat, eurooppalainen maahanmuuttaja ja itäafrikkalainen mies. Viime mainittu istui pienen veneen luona ja luki ajan kuluttamaa Raamattua.

- Tuo kirja ei kuulu sinunlaisillesi, totesi eurooppalainen.

- Kyllä tämä on juuri minun kirjani, vastasi afrikkalainen hymyillen, minun nimeni on tässä kirjassa!

- Ja kuinka tiedät sen? jatkoi toinen tuikea ilme kasvoillaan.

Mustin, työn kuluttamin käsin hän etsi raamatunpaikan, jonka mukaan Jeesus Kristus tuli maailmaan pelastamaan syntisiä.

- Syntinen – se tarkoittaa juuri minua! Siksi tämä kirja on minulle tärkeä.

Löysikö eurooppalainen koskaan nimeänsä pyhästä kirjasta, emme tiedä. Silti hänen nimensä oli siellä, kuten afrikkalaisen, samanlaisen duunarin nimi.

Myös meidän kahden nimet ovat Raamatussa; sinun ja minun. Mekin olemme syntisiä. Jeesus tuli maailmaan, koska hän rakastaa meitä. Hänen Isänsä valtakunnassa myös pienemmät erät huomioidaan.
Armo on sitä, että Vapahtaja kohtaa Syntisen. Siinä on mahdollisuus muutokseen.
Syntisen ja Vapahtajan kohtaaminen ei tapahdu aina "pyhällä maalla", kappeleissa ja katedraaleissa. Tullimies Matteuksen Jeesus kohtasi työpaikalla…

Veli-Pekka Harju
Kaustisen ja Ullavan
seurakunta

Sunnuntai 17.6.

Matteus 9:9–13

Kun Jeesus kaupungista lähtiessään kulki tulliaseman ohi, hän näki Matteus-nimisen miehen istuvan siellä. Jeesus sanoi hänelle: ”Seuraa minua”, ja hän nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.
Jeesus oli sitten aterialla hänen kodissaan. Sinne tuli myös useita publikaaneja ja muita syntisiä, ja he aterioivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa. Tämän nähdessään fariseukset sanoivat Jeesuksen opetuslapsille: ”Kuinka teidän opettajanne syö yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa!” Jeesus kuuli sen ja sanoi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa: ’Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja.’ En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä.”