Viikon sana

 

 

 

Kun aika on

 

On aikoja, jotka vain lipuvat huomaamatta ohitse. Lapsena aikaa on rajattomasti ja sellaiset sanat kuin "heti" tai "hetken päästä" tuntuvat ikuisuudelta.
 Yhtäkkiä huomaakin vuosien kuluvan, eikä niitä enää voi saada takaisin. Menneestä muistuttavat niin käytetyt kalenterit, pieneksi käyneet vaatteet kuin harmaantuvat hiuksetkin.

Sitten on sellaisia aikoja, jotka jäävät muistoihin ikuisesti: merkitykselliset elämäntapahtumat, jopa vuosiluvutkin. On myös pienen hetken kohtaamisia,
aidon läsnäolon kokemuksia, jotka hyvällä tavalla jättävät jälkensä.

Erityisiä ovat ajat, jotka ovat pysäyttäneet. Elämän rajallisuuden tiedostaminen vie tosiasioiden äärelle. Mitä vähemmän aikaa on, sitä paremmin sen haluasi käyttää.

Jumala toimii niin ajassa kuin ajan ulottumattomissa. Erityisesti Jumalan kosketuksen näkee elämän käännekohdissa. 
Oletko sinä kokenut sen?

 

 

Anne Peltomaa
johtava sairaalapastori
Kokkolan
seurakuntayhtymä

2. adventtisunnuntai 10.12.

Luukas 17:20-24


Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: "Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: 'Se on täällä', tai: 'Se on tuolla.' Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne."
Opetuslapsilleen hän sanoi:
”Tulee aika, jolloin te toivotte näkevänne edes yhden Ihmisen Pojan päivän mutta ette saa nähdä. Teille sanotaan silloin: ’Hän on tuolla’, ja: ’Hän on täällä’, mutta älkää lähtekö minnekään, älkää juosko perässä. Sillä niin kuin salama välähtää ja valaisee taivaan äärestä ääreen, niin on Ihmisen Poika oleva ilmestymisensä päivänä.”