Kirkkovuoden pyhät

Pyhäpäivien keskiössä ovat Jeesuksen elämä ja opetukset

Kirkon ja sen seurakuntien jumalanpalveluselämä saa rytminsä ja sisältönsä kirkkovuodesta: joka sunnuntaille ja kirkolliselle juhlalle on omat raamatuntekstinsä ja rukouksensa. Pyhä pyhältä seurataan Jeesuksen elämänvaiheita ja kuullaan hänen opetuksiaan.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkovuosikalenteri seuraa läntistä perinnettä, jossa kirkkovuosi alkaa kalenterivuoden loppupuolella ensimmäisestä adventtisunnuntaista. Kirkkovuoden keskus on pääsiäinen, ja se päättyy vuoden lopulla tuomiosunnuntaihin. Kirkkovuotemme rakentuu siis joulun, pääsiäisen ja helluntain ympärille.

Kristilliset pyhäpäivät tarjoavat mahdollisuuden juhlaan perhe- ja ystäväpiiriä suuremmassa yhteisössä, sillä kristillinen kirkko yhdistää ihmiset maailmanlaajasti.