Radiorippikoulu K-18

Jos rippikoulu jäi nuorena käymättä, asia järjestyy vielä aikuisenakin. Radiorippikoulu antaa mahdollisuuden aikuisrippikoulun suorittamiseen. Ohjelma toimii myös kertauskurssina rippikoulun käyneille. Radiorippikoulu tarjoaa mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan, missä mennään.

Radiorippikoulussa

• käydään läpi kristinuskon perusasiat
  • opetuksen runkona on Katekismus (käskyt, uskontunnustus ja Isä meidän -rukous)
  • opettajina toimii Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien rippikoulutyöntekijöitä.

Radio Deissä ja netissä

Radiorippikoulu lähetetään Radio Dein Kokkolan-taajuudella 104,3 / 91,8 MHz (88,9 MHz kaapeli) joka toinen sunnuntai klo 11.25. Ohjelmasarja alkaa Radio Deissä 8.1. ja viimeinen ohjelma kuullaan 28.5. Ohjelmia voi kuunnella lähetysajan jälkeen myös netin välityksellä.

Radiorippikoulu koostuu yhdeksästä opetusohjelmasta, joihin liittyy pohdintatehtäviä. Lisäksi ohjelmasarja alkaa esittelyohjelmalla ja päättyy keskusteluohjelmaan. Mikäli haluat suorittaa radiorippikoulun, tulee sinun ilmoittautua mukaan ja tehdä ohjelmiin liittyvät tehtävät.

Mitä iloa rippikoulusta?

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu tai et olisi evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Rippikoulu antaa oikeuden tulla konfirmoiduksi. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla, jossa tunnustat kristillisen uskon. Konfirmaatio edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Rippikoulun käynyt voidaan vihkiä avioliittoon kirkossa. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kristittynä kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa.