Soldatskärin kesäkoti

Soldatskär sijaitsee Halkokarilla, Morsiussaaren vieressä. n. 4km päässä Kokkolan keskustasta. Kokkolan kesäkodin nimeksi tuli Soldatskär, kun Barnhemsföreningen lahjoitti sen seurakunnalle 1980-luvun alussa. Päärakennus on peräisin 1800-luvulta.

Pihapiiriin rakennettiin 1980-luvun lopulla kappeli, jossa on 60 istumapaikkaa. Rantasauna peruskorjattiin vuonna 2012. Päärakennuksen alakerrassa sijaitsevat keittiötilat (kahvinkeitto- ja tiskausmahdollisuus, ei ruoanvalmistusta) ja ruokailutilat. Ruokailutiloissa on 60 pöytäpaikkaa. Yläkerrassa on opetustila, jossa on paikkoja 40 henkilölle ja lisäksi varastotilaa. Päärakennuksessa ei paloturvallisuussyistä ole yöpymismahdollisuutta.

Soldatskärin pihapiirissä on lentopallokenttä ja nurmialuetta oleskeluun. Pienemmille lapsille on myös keinut, hiekkalaatikko ja leikkimökki.

Soldatskärin kesäkoti on ihanteellinen paikka pienille perhejuhlille. Viime vuosina se on ollut suosittu paikka syntymäpäiville sekä ylioppilas- ja rippijuhlille. Kesäkaudella Soldatskärissä on seurakuntien omaa toimintaa satunnaisesti heinäkuun puoliväliin saakka. Vapaita ajankohtia voi tiedustella seurakuntayhtymän vastaavalta emännältä.

Vahtimestari-siivoojana kesäkodilla toimii Marianne Kujala, p. 050 3147 555

Varaukset:

Lehtiheimo Mari

Vastaava emäntä - Ledande husmor
050 3147 540
Karleby kyrkliga samfällighet , Kokkolan suomalainen seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Kiinteistötoimi

Soldatskärin kesäkoti

Vanha Veistämöntie 92
Kokkola

Karttalinkkiin pääset TÄSTÄ

Majoittautuminen

Majoitustilat sijaitsevat erillisessä majoitusrakennuksessa, jossa on 9 kpl 4 hh ja 1 kpl 2 hh. Majoitusrakennuksen keskellä sijaitsevat wc- ja suihkutilat miehille ja naisille. Majoitusrakennus otettiin käyttöön vuonna 1986.