Kaarlelan seurakuntakoti

Kaarlelan kirkon vieressä sijaitseva Kaarlelan seurakuntakoti valmistui 1958 silloisen Kaarlelan seurakunnan käyttöön. Seurakuntakodin suunnitteli tunnettu professori Erik Kråkström (1919-2009), jonka parhaimpiin töihin rakennus kuuluu. Vuosina 2004-05 rakennus peruskorjattiin alkuperäistä suunnitelmaa kunnioittaen.
Seurakuntakoti palvelee monipuolisesti Kokkolan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan toimintaa. Seurakuntakoti soveltuu myös hautajaisten ja muiden Kaarlelan kirkossa pidettäviin toimituksiin liittyvien perhejuhlien pitopaikaksi.

Varaukset kirkkoherranvirastosta: Läntinen Kirkkokatu 17, p. 06 8296 880

Ensimmäinen kerros
Anders-sali on saanut nimensä Kokkolan kuuluisan kirkkoherran Anders Chydeniuksen (1729-1803) mukaan. Salissa on 200 istumapaikkaa ja viereisessä ruokasalissa vielä 120 pöytäpaikkaa. Salissa pidetään hautajaisten muistotilaisuuksia, kuoroharjoituksia, perhekirkkoja, seurakuntailtoja ym.
Anna-salin nimi tuo mieleen monta Annaa, mm. "seurakunnan äidin" Anna Krookin (1905-70). Anna-salissa on 100 istumapaikkaa ja siihen liittyvässä ruokasalissa 50 pöytäpaikkaa. Myös Anna-salissa pidetään usein muistotilaisuuksia ja molempien seurakuntien erilaisia tilaisuuksia. Anna-sali ja ruokasali ovat myös mahdollinen näyttelytila.
Himmelissä oli aluksi diakonissan ja talonmiehen asunto. Nyt Himmelissä on seurakuntien työntekijöiden työhuoneita. Himmeli on nimikilpailun satoa. Tilassa on Tuomas Kiviniemen merivehnästä tekemä himmeli.

Anders-sali

Kellarikerros
Kellarikerrokseen pääsee myös Kruunupyyntien puoleisesta päädystä.
Öja-auditorio on talon Öjan puoleisessa kulmassa. Se on muun muassa seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokoushuone. Istumapaikkoja on 64. Auditoriota vuokrataan myös seurakunnan ulkopuoliseen käyttöön. Auditoriossa on  ajanmukainen tekninen varustus. Tiedustelut kirkkoherranvirastosta, p. 06 8296 880.
Martta-sali on paljon käytetty kokous- ja seurakunnallisten työpiirien kodikas kokoontumistila. Nimi muistuttaa ahkerasta ja uskonsa tunnustaneesta Betanian Martasta. Martta-salissa on 50 pöytäpaikkaa ja tarjoilumahdollisuus (myös Öja-auditorion käyttäjille).
Helena-sali on saanut nimensä ensimmäisen nimeltä tunnetun kaarlelalaisen lapsen mukaan. Kodikas Helena-sali on äiti-lapsikerhojen ja muidenkin lapsiryhmien kokoontumistila.
Solo on pieni kokoushuone. Seurakuntaneuvos Raija-Liisa Mikkola esitti sitä nimikilpailussa.
Tararant on vanhastaan ruotsalaisen seurakunnan nuorten kokoontumistila, mutta kodikkaassa salissa pidetään myös aikuisten kokouksia, raamattupiirejä ym. Se on saanut nimensä läheisestä Nuija-sodan kahakkapaikasta 1597. Muistolaatta on seurakuntakodin ja Kruunupyyntien välisessä suuressa kivessä.
Kissankulma on suomalaisen seurakunnan päiväkerhojen kokoontumistila. Nimi juontaa Vaahteramäen Eemeli -kirjoihin. Ennen tämä osa talosta oli autotalleina.

Öja-auditorio

Kun seurakuntakoti otettiin uudelleen peruskorjauksen jälkeen käyttöön 2005, järjestettiin tilojen nimeämiskilpailu. Useimmat nimet ovat Mikko Himangan ja Maj-Britt Källström-Himangan käsialaa.

Kinnunen Anna

Emäntä - Husmor
050 3147 559
Kokkolan seurakuntayhtymä, Kokkolan suomalainen seurakunta, Karleby kyrkliga samfällighet , Karleby svenska församling