Avioliittoon vihkiminen

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Kirkkohäiden perusedellytyksenä on, että sekä morsian että sulhanen ovat rippikoulun käyneitä evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Toinen pariskunnasta voi olla myös jonkun muun kristillisen kirkon tai yhteisön jäsen.

Välttämättömiä kirkolliseen vihkimiseen liittyviä asioita ovat:

* avioliiton esteiden tutkinta, kansanomaisemmin kuulutukset
* papin, kanttorin ja vihkipaikan varaaminen
* kaksi todistajaa
* sormus

Häät voivat olla suuret, juhla suvun ja ystävien ympäröimänä, tai pienimuotoiset, vaikka vain todistajien läsnäollessa. Mutta aina häät ovat juhlahetki arjen keskellä.

Täältä löydät lisää tietoa vihkimisestä ja häiden järjestelyistä.

Varaa Kaarlelan kirkko ajoissa

Pappi, kanttori ja vihkipaikka varataan kirkkoherranvirastosta, Läntinen Kirkkokatu 17,
p. 06 8296 880, avoinna ma-pe klo 9-15.

Vihkipaikkana voi toimia muukin kuin kirkko, esimerkiksi toimituskappeli, seurakuntakoti tai yksityiskoti.

Mikäli haluat kesähäät ja vihkipaikaksi Kaarlelan kirkon, kannattaa toimia ajoissa. Kyseinen kirkko on hyvin suosittu vihkipaikka.

Myös hääjuhlaa varten voit varata seurakunnan tilan.

Kokkolan seurakuntayhtymän alueen vuokrattavat juhlatilat