Perheneuvonta

Keski-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Perheneuvonta
Elämän taitekohdissa, ihmissuhteiden tulehtuessa ja menetysten kohdatessa on helpottavaa saada puhua ja tulla kuulluksi. Perheasiain neuvottelukeskuksen voi tulla yksin tai puolison tai muun perheenjäsenen kanssa.

Perheasiain sovittelu
Perheasiain sovittelu on luottamuksellinen, vapaaehtoinen keskustelumahdollisuus erotilanteessa puolisoiden välisten ristiriitojen selvittämiseksi ja eron haittojen vähentämiseksi. Keski-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksella on aluehallintoviraston lupa lakisääteiseen perheasioiden sovittelutoimintaan.

Työnohjaus
Työnohjaus on prosessi, jossa tieto, kokemus ja henkilökohtaiset resurssit otetaan käyttöön ja kehitetään. Se on tapa arvioida ja kehittää työtänsä keskustelun kautta.

Ryhmätoiminta
Perheasiain neuvottelukeskus järjestää säännöllisesti eroryhmiä. Ryhmät kokoontuvat kymmenen kertaa ja käsittävät 6-8 osanottajaa. Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat toimivat ryhmien ohjaajina. Eroryhmä tukee jäseniään menetyksen suremisessa, eteenpäin jaksamisessa ja vanhasta irti pääsemisessä.

Björkstrand Olav

Johtaja, perheneuvoja - Direktör, familjerådgivare