Palveleva puhelin ja netti

Palvelevan puhelimen kokonaisuus kattaa tällä hetkellä seuraavat
auttamisen ja tukemisen välineet:
   - Palveleva puhelin (ruotsiksi Kyrkans Samtalstjänst/Telefonjouren)
   - Palveleva netti (ruotsiksi Nätjouren)
   - Palveleva chat (ruotsiksi Chattjouren)
   - Palveleva kirje (ruotsiksi Brevjouren)

Palveleva puhelin 0400 22 11 80 tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua missä tahansa mieltä askarruttavassa tilanteessa. Päivystäjä on lähimmäinen, joka auttaa kuuntelemalla ja keskustelemalla. Keskustelukumppani ei tyrkytä omia neuvojaan, vaan tukee sinua löytämään itse elämääsi parhaiten sopivia ratkaisuja. Soittaja voi olla nimetön.

Miten otan yhteyttä?
• Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80 • Suuntanumeroa ei tarvita • Suomen ulkopuolelta soitettaessa numero on +358 400 22 11 80 • Palveleva puhelin päivystää su-to klo 18-01, pe ja la klo 18-03 • Ruotsinkielinen Samtalstjänst/Telefonjouren päivystää joka ilta klo 20-24 numerossa 0400 22 11 90

Mitä se maksaa?
• Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun. • Matkapuhelimesta soitettaessa laskutusperusteena on oman operaattorin puheluhinnasto.

Palveleva netti on evankelisluterilaisen kirkon ylläpitämä verkkoauttamispalvelu. Palveleva netti toimii osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi. Voit lähettää viestin omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla luottamuksellisesti milloin tahansa ja kertoa mieltäsi painavista asioista nimettömänä. Vastauksen saat pääsääntöisesti 0-3 vuorokauden sisällä. Palvelevan netin käyttö on maksutonta.

Palveleva kirje on kirkon uusin, vuonna 2015 käyttöön otettu keskusteluapukanava. Myös kirjepalvelu toimii Palvelevan puhelimen eettisten periaatteiden mukaisesti. Keskiössä ovat luottamuksellisuus ja suvaitsevaisuus. Kirjeeseen vastataan parin viikon sisällä. Voit kirjoittaa mieltä painavista asioista ja lähettää sen postissa osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki

Palveleva chat on toiselta nimeltään Kirkko Suomessa -chat. Kirkko Suomessa -sivuston chatissa on mahdollisuus reaaliaikaiseen, yksityiseen ja kahdenkeskiseen keskusteluun kirkon työntekijän kanssa. Asiakkaasta näkyy työntekijälle vain tämän kirjoittama viesti, ei mitään taustatietoja. Kirkon chat toimii ulkopuolisessa palvelussa, jossa anonymiteetti säilyy ja tietoturva on kunnossa. Chatiin pääsee, vaikka ei kuuluisi Facebookiin, eikä siellä keskustella omalla fb-profiililla. Kirkon työntekijöille voi puhua luottamuksellisesti, heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Työntekijöitä tavoittaa chatista ma-pe klo 12-20.

Kirkon keskusteluapua nimettömänä ja luottamuksellisesti
Ottaessasi yhteyttä sinun ei tarvitse ilmoittaa omaa nimeäsi. Myös päivystäjät ovat  ”nimettömiä”. Päivystäjät ovat tehtävään huolellisesti valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä. He ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen. Palvelevassa puhelimessa ja netissä käytetään vain sellaisia laitteita ja teknisiä järjestelyjä, joissa yhteydenottajaa ei voi tunnistaa.

Lamminen Taina

Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja, Diakoniatyöntekijä
050 3147 457
Kokkolan suomalainen seurakunta, Karleby kyrkliga samfällighet , Kokkolan seurakuntayhtymä
Diakonia Palveleva puhelin

kirkonkeskusteluapua.fi

Kirkon Palvelevan puhelimen toiminta aloitettiin pääkaupunkiseudulla vuonna 1964. Pian toiminta levisi ympäri Suomea. Kokkolan seudulla Palveleva puhelin aloitti 1980. Palveleva puhelin on matalan kynnyksen paikka ottaa yhteyttä, kun haluat keskustella asioistasi luottamuksellisesti toisen ihmisen kanssa.

Sammalsydän

Haluaisitko päivystäjäksi?

Palvelevan puhelimen ja netin päivystäjiksi otetaan vapaaehtoisia tasapainoisia aikuisia, joilla on kyky ja halu kuuntelemalla ja keskustelemalla auttaa toisia ihmisiä. Kiinnostuneille lähetetään haastattelua varten lomake. Koulutukseen pääsee valintaprosessin kautta. Peruskursseja järjestetään tarpeen mukaan joka tai joka toinen vuosi. Koulutus- ja ammattitaustat voivat vapaaehtoisilla olla erilaisia. Yhteistä päivystäjille on kuuluminen kirkkoon ja avoin suhtautuminen kaikenlaisiin ihmisiin ja keskustelunaiheisiin.

Palvelevan puhelimen nalle.