Jumalalla on suunnitelma meitä jokaista varten. Johannes Kastaja kuului...

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Viestinnän vinkkeli - Mitä se toimittaa?

9.2.2016
| Aune-Inkeri Björkström

- Tulemme mielellämme tutustumaan toimituksiin, sanoi pappi toimittajille.
Puolen sekunnin ajan löi päässäni tyhjää. Presiis saman voisi toimittaja sanoa papille!

Yhteisvastuu 2016 - Kaustisella toimii Sisupartio

1.2.2016
| Suvi Klemola

Sisupartioryhmä Kaustisen Kissat on toiminut vuodesta 2010 alkaen. Ryhmän toiminta sai alkunsa, kun sekä Vetelissä että Kaustisella nousi esiin toiveita saada omaa partiotoimintaa kehitysvammaisille.

Vapaaehtoisena - Joulumarkkinoilla

7.12.2015
| Sisko Sundbäck

Mannerheiminaukiolla pidettävät  Kokkolan Vanhankaupungin Joulumarkkinat järjestetään  jo neljättä vuotta. Tätä blogia kirjoittaessani on menossa markkinoiden kolmas päivä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Satunnaisen Espanjan-kulkijan ajatuksia katolisen kirkon vapaaehtoistoiminnasta

25.11.2015
| Taina Lamminen

Salme ja Tauno Heino toimivat Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa monissa vapaaehtoistehtävissä - silloin kun ovat paikkakunnalla. Vireä eläkeläispariskunta on tehnyt useita pitkiä omatoimimatkoja Espanjaan. He ovat muun muassa osallistuneet Santiago de Compostelan pyhiinvaellukseen, jonka pituus on yli 800 kilometriä. Tänäkin syksynä Salme ja Tauno viettävät Espanjassa useita viikkoja.

Historiska orglar - Orgelrestaureraren

3.11.2015
| Kristina Klingenberg

I samband med att orgelbyggare Olev Kents kom för att hämta de sista lådorna med orgelpipor satt vi en kväll och delade varandras levnadsöden; min man och jag och nya bekantskapen - orgelbyggaren Olev Kents.

Vapaaehtoisena - Leporannan puutarhaunelma

28.10.2015
| Leena Jämsä

Normaalisti ihminen tutkii kodin paikat päivittäin kuin kotikissa. Hän järjestelee, siivoilee tai vain kuljeskelee sisällä ja kartanolla, "rantteella", niin kuin meillä päin sanottiin. Useimmille se on luontaista niin kauan kuin pääsee liikkumaan. Kunpa vanhusten palveluasumisessakin voisi olla monia kodin toimia, joihin asukas saisi osallistua autettuna voimiensa mukaan.

Vapaaehtoisena - Pietarissa

19.10.2015
| Minna Varila

Keskiviikko

Astun lähes täyteen bussiin. 29 vapaaehtoista on aloittanut pitkän matkan kohti Pietaria. Esittäytymiskierroksella selviää saman tien, että nämä ihmiset tekevät työtään täydestä sydämestä. Mukana on kaiken alan ihmisiä, joita yhdistää yksi rakkaus: Rakkaus Pietarin katulapsia kohtaan. Mukana on myös muutama Kokkolan rovastikunnan kasvatustyöntekijä, joille matka on myös näkökulma omaan työhön. Me täällä Suomessa teemme työtä täydessä yltäkylläisyydessä verrattuna moneen muuhun maailman kolkkaan. Teemme työtä lasten ja nuorten parissa, joilla tuntuu olevan kaikkea, ainakin aineellisesti.

Historiska orglar - Tre organister

25.8.2015
| Kristina Klingenberg

I sommar har jag upplevt långt fler organister än de tre jag nämner i denna blogg. Vi kantorer är ganska flitiga vid våra orglar, och i Karleby är vi lite extra flitiga på grund av vårt stora projekt med restaureringen av en Normann-orgel från 1879.

Historialliset urut - Normann-urkuprojekti etenee

24.8.2015
| Ritva Göös

Kokkolan seurakuntayhtymän historialliset Normann-urut saataneen ennen pitkää soimaan. Hankkeen urakkasopimus on nyt allekirjoitettu, ja urkujen osat ovat pääosin matkanneet Urkurakentamo Martti Porthanin urkutehtaan suojiin. Urkujen restauroimisen tulevat tekemään yhteistyössä virolainen urkujen rakentaja Olev Kents ja Urkurakentamo Martti Porthan Tervakoskelta. Tavoitteena on, että urut olisivat valmiit maaliskuussa 2017. Urkujen sijoituspaikaksi tulee Marian siunauskappeli, jossa urut palvelevat sitten kaikkia kaupunkilaisia.

Viestinnän vinkkeli - Kiitollisin mielin kesään

2.7.2015
| Aune-Inkeri Björkström

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla kiitollinen?
Paastonaikana mietin hyviä syitä olla katkera. Vastapainoksi näin kukkeimman kesän aikaan sopinee pohtia kiitollisuuden aiheita.